Eigenwijsjes

€ 9,98
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

EigenWijsjes, leuke verrassende kaartenset voor kinderen van 6 tot 106

Ik kan het!
Ik zeg wat ik voel!
Ik mag anders zijn!

Denk positief! Trek jouw persoonlijk EigenWijsje, jouw focus voor dat speciale moment, die dag of week. De korte krachtige zin geeft je een steuntje in de rug en versterkt je zelfvertrouwen. EigenWijsjes zijn een speelse aanzet tot een beter zelfbeeld, bewustzijn en zelfvertrouwen.

Voor wie?

Eigenwijsjes zijn voor alle kinderen van 6 tot 106. Oorspronkelijk zijn deze kaartjes bedoeld voor thuisgebruik. Maar ook door kindertherapeuten, leerkrachten van de basisschool en remedial teachers worden de EigenWijsjes enthousiast ontvangen.

EigenWijsjes zijn goed te gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen bij problemen met faalangst of bij SOVA lessen waarbij de sociaal emotionelevaardighedenworden geoefend d.m.v. helpende gedachten en RET en positief denken.EigenWijsjes zijn zowel in een groep als bij één op één begeleiding te gebruiken in het regulier- of Speciaal onderwijs.

Wanneer?

Je voelt je onzeker? Je hebt een moeilijk moment? ...Trek dan jouw EigenWijsje voor dat moment.
Je hebt behoefte aan een motto voor de dag? ...Trek dan jouw EigenWijsje speciaal voor die dag.

En... Gebruik ook een kaartje voor één hele week. Zo neem je er ruim de tijd voor om de kracht van de zin te voelen, te ervaren en eigen te maken. Met de 52 kaartjes kom je zo het jaar helemaal rond!

Begin iedere dag positief!

De stapel rond

Iedere ochtend (of week) komt een nieuw kaartje weer zichtbaar bovenaan de stapel. Dit is het motto van die dag (of week) voor alle kinderen. Je gaat ze stuk voor stuk op volgorde omdraaien. Zo komen ze allemaal een keer aan bod. Er zijn 52 kaartjes.

Estafette

Een kaartje trekken om als boodschap aan iemand anders te geven. Trek drie kaartjes en kies daaruit een kaartje om aan iemand te geven in de klas die dat Eigenwijsje die dag goed zou kunnen gebruiken. Leg uit waarom je dat vindt en praat erover! Degene die een kaartje ontvangen heeft is de volgende keer aan de beurt om een kaartje te trekken voor de volgende enz.

Kringgesprek

- Iedereen in de kring trekt een kaartje. Vertel om de beurt welk EigenWijsje jij hebt getrokken. Waarom denk je dat jij het goed zou kunnen gebruiken. Of wat kan je over dat Eigenwijsje vertellen?
- Iedereen trekt twee kaartjes. Geef éé van die twee Eigenwijsjes aan degene die naast je zit. Vertel daarbij waarom je denkt dat die ander juist dat Eigenwijsje heel goed zou kunnen gebruiken? Of je legt uit waarom je vind dat die ander dit Eigenwijsje helemaal niet nodig heeft en het ook door mag geven aan de volgende.
- Eén kaartje wordt getrokken en hardop voorgelezen. Laat iedereen ook de illustratie erbij zien. Wie wil of kan wat vertellen over dit kaartje?

Uitgangspunt voor een werkvorm

- trek een EigenWijsje en gebruik dat als onderwerp om een tekening over te maken.
- trek een kaartje en gebruik dat als thema om een verhaaltje over te schrijven.

Kijk en kies zelf. Zoek er zelf eentje uit!

- Goed gewerkt, je best gedaan of gewoon een steuntje in de rug nodig? Kies zelf! Kijk in de open stapel en kies het EigenWijsje wat je op dat moment zelf het liefste wil hebben.
- Praten met je klasgenoten. Kies een EigenWijsje en bespreek/motiveer jouw keuze.

Nu ook Beloningskaarten Eigenwijsjes!

Er is ook een Eigenwijsjes Special-Edition verkrijgbaar, in een blikje!

Meer informatie
SKU 1310-3625
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Eigenwijsjes
Uw waardering