Clevy

Waardering:
90% of 100
Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Clevy - Headphone

1310-10185

€ 25,95

Clevy - Earphone

1310-10186

€ 19,95

Clevy - Toetsenbord

1310-8526

€ 89,95

Clevy - Toetsenbord AZERTY

1310-288146

€ 99,95

Clevy - Dyscover

1310-8525

€ 113,06

Clevy - Dyscover AZERTY

1310-00602

€ 109,95

Clevy - Cover (zachte hoes)

1310-8675

€ 45,95

Clevy - Overlay transparant (harde hoes)

1310-8676

€ 89,95

Clevy - Contrast Keyboard

1310-8621

€ 129,00

Clevy producten zijn geschikt voor alle leerlingen in het basisonderwijs. In de Clevy-serie bieden we verschillende producten aan. Het Keybord en toebehoren, de Earphone en de Headphone.

Clevy - Keyboard / Toetsenbord

 • Een toetsenbord speciaal voor kinderen in het basis- en speciaalonderwijs
 • Het lettertype sluit aan bij lees- en schrijfmethoden
 • Vrolijk en functioneel kleurgebruik ter bevordering van conceptueel inzicht
 • Moderne, verantwoorde en vroegtijdige ondersteuning bij het aanleren van schrijf- en toetsenbordvaardigheden
 • Robuuste constructie

Een modern en educatief hulpmiddel

Het Clevy Keyboard is een aantrekkelijk vormgegeven toetsenbord, speciaal ontwikkeld om jonge kinderen te ondersteunen bij het aanleren van schrijf- en toetsenbordvaardigheden.

Het gebruik van kleine letters op de toetsen van het Clevy Keyboard biedt kinderen ondersteuning en overzicht doordat ze typen in dezelfde letters als waarin ze leren schrijven.

Van schrijven naar typen

Van oudsher leren kinderen schrijven met pen en papier. Steeds eerder en steeds vaker maken kinderen echter gebruik van de computer in plaats van de pen voor het tot stand brengen van teksten.

Het Clevy Keyboard speelt in op deze ontwikkeling door kinderen te ondersteunen bij het aanleren van typ- en toetsenbordvaardigheden. Doordat het Clevy Keyboard gebruik maakt van kleine letters die aansluiten op de bestaande lesmethodes, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het schrijfonderwijs.

Het Clevy Keyboard bereidt kinderen voor op de rol van de computer in hun toekomst.

Kleurrijk

Het kleurgebruik assisteert kinderen bij het maken van een duidelijk onderscheid tussen de verschillende functionele gebieden van het toetsenbord. Hierdoor wordt het conceptueel inzicht bevorderd. De tactiele feedback zorgt voor een goede positionering van de handen op het toetsenbord.

Ondersteuning bij motorische beperking

De toetsen van het Clevy Keyboard zijn vier keer groter dan de toetsen van een regulier toetsenbord. Hierdoor wordt het indrukken van de juiste toets erg vereenvoudigd voor mensen met een tijdelijke of blijvende motorische beperking. Omdat de letters op de toetsen vergroot zijn weergegeven is de leesbaarheid goed, ook voor mensen met verminderd zicht.

Clevy - Dyscover

De Clevy Dyscover is een speciale hoes voor het Clevy Keyboard. Door de Clevy Dyscover over het Clevy Keyboard te plaatsen en de Dyscover software te installeren, ontstaat een educatief oefenmiddel voor kinderen die leren lezen en schrijven en voor kinderen met dyslexie.

Klanken zien en klanken horen

De Clevy Dyscover vervangt onder andere de cijfertoetsen door klanktoetsen als "eu", "ei", "aai", "ieuw" en "oor". De letters waaruit de klank bestaat verschijnen na het indrukken van de toets op het beeldscherm en het geluid komt door de speakers. De combinatie van klanken zien en klanken horen stimuleert de auditieve verwerking en biedt hulp bij het automatiseren van klanken.

De bijgeleverde Text-to-Speech software leest, na een druk op de "spatiebalk" of de "voorlees-toets", respectievelijk het daarvoor getypte woord of de hele zin voor. 

Kleurrijk

Ook het kleurgebruik speelt een belangrijke rol bij het herkennen van de klanken. Iedere klankgroep heeft daarom een andere kleur en de klinkers hebben extra aandacht gekregen.

Clevy - Contrast Keyboard

Dit toetsenbord is speciaal voor slechtzienden en ouderen. Dit toetsenbord biedt een beter contrast wat het nóg bruikbaarder maakt voor slechtzienden. Bovendien heeft het hierdoor een kleurstelling gekregen die meer rekening houdt met gebruik door mensen uit verschillende leeftijdsklassen. Na een intensieve samenwerking met verschillende experts op het gebied van slechtziendheid heeft BNC Distribution nu het zwart witte Clevy Contrast Keyboard ontwikkeld.

Clevy - Cover

De Clevy Cover is een permanente beschermhoes gemaakt van flexibele siliconen en beschermt het Clevy Keyboard tegen vuil en vocht. De Clevy Cover heeft een perfecte pasvorm: de Cover is geheel op maat gemaakt, hierdoor kan het Clevy Keyboard gewoon gebruikt worden wanneer de Cover over het toetsenbord geplaatst is. De Clevy Cover is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek zonder deze van het toetsenbord te verwijderen. Op deze manier houdt de Cover het toetsenbord hygiënisch en schoon.

Clevy - Overlay

De Clevy Overlay is ontwikkeld voor mensen met een tijdelijke of blijvende motorische beperking. De Clevy Overlay is een robuust transparant raster wat stevig klemt om het Clevy Keyboard. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker nog meer controle en stabiliteit heeft bij het typen. De gebruiker kan zijn of haar hand op het toetsenbord laten rusten zonder de toetsen aan te slaan.

Clevy - Headphone

De kenmerken van de Clevy Headphone zijn op de volgende gebieden afgestemd op de eisen en behoeften van leerlingen van de basisschool:

 • Volumeuitstoot is begrensd op maximaal 85dB
 • Extra lang en afneembaar snoer voor optimale bewegingsvrijheid
 • Krulsnoer (1 deel heeft een krul om mini-jack en geluidskaartschade te voorkomen)
 • Met in het snoer geïntegreerde microfoon, dus ook te gebruiken als headset
 • Stevige en robuuste vormgeving
 • Aansprekend en fris kleurgebruik
 • Lichtgewicht vormgeving
 • Grootte aangepast aan kinderhoofden
 • Aansluiting (3,5 mm mini-jack)
 • Aanbevolen door experts en audiologen

Specificaties:

Drivers: 40 mm
Impedantie: 32 Ohms
Gevoeligheid: <85dB
Frequentiebereik: 20-20.000 Hz
Jack: 3,5 mm - Stereo
Snoerlengte: 2,0 meter
Microfoon:

Dimensies: 6,0 x 2,2 mm
Richtingsgevoeligheid: omni
Signal to noise ratio: ≥60dB
Gevoeligheid: -40 ± 3

Clevy - Earphone

De Clevy Earphone is speciaal ontwikkeld voor het veilig gebruiken van allerhande draagbare audio en videoapparatuur zoals bijvoorbeeld een Ipod of een draagbare DVD speler. De Earphone kent de volgende kenmerken:

 • Volumeuitstoot is begrensd op maximaal 85dB
 • Stevige en robuuste vormgeving
 • Extra dik snoer dat niet in de knoop kan raken
 • Gegarandeerd draagcomfort door in verschillend formaat meegeleverde opzetstukjes
 • Compatible met alle draagbare MP3 (o.a. Ipod), CD of DVD spelers.
 • Aanbevolen door experts en audiologen
Meer informatie
SKU bnc.05-h
Uitgever Clevy
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Clevy
Jouw waardering