Breukenlaboratorium - producten

Waardering:
60% of 100
Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Het Breukenlaboratorium

sch22459

€ 29,90

De wereld van breuken ontdekken - kopieerbladen

sch24107

€ 22,90

Een geniaal eenvoudig hulpmiddel, dat de wereld van de breuken spannend maakt!

Het onderwerp breuken behoort tot de lastigste onderdelen van het rekenen. Veel kinderen hebben verschillende manieren van oefenen nodig voordat ze goed met breuken kunnen werken.

Het werken met het breukenlaboratorium ondersteunt het inzicht bij het visualiseren en het lezen/schrijven van echte breuken, gelijkwaardigheid van breuken, optellen en aftrekken met breuken.

Het Breukenlaboratorium levert een set van op elkaar afgestemde hulpmiddelen, die op veel verschillende, actieve en speelse manieren met breuken laat oefenen. Breuken worden op een eenvoudige manier aanschouwelijk gemaakt, wat tot echte plotselinge inzichten leidt. Deze ontdekkingen zullen de leerling bijblijven. Een uitstekend hulpmiddel, ook voor kinderen die rekenen moeilijk vinden!

Inhoud:

 • 2 breukhouders
 • 1 set breukdelen (1/1 wit: 1 ex., 1/2 paars: 2 ex., 1/3 blauw: 3 ex., 1/4 rood: 4 ex., 1/6 geel: 6 ex., 1/8 lichtgroen: 8 ex., 1/12 oranje: 12 ex., 1/24 donkergroen: 24 ex.)
 • 15 bedrukte folieschijven (indelingen: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6, 1/7, 1/8, 1/9, 1/10, 1/12, 1/15, 1/16, 1/18, 1/20, 1/24)
 • Handleiding met veel toepassingsideeën en speelvoorstellen

Aanvullingsset A: 2 breukhouders

Met de stapelbare breukhouder kunnen door de doorzichtige bodem heen verschillende, door cirkelsegmenten gevormde breuken met elkaar worden vergeleken. Zo worden breukverhoudingen niet alleen aanschouwelijk gemaakt, maar wordt ook het optellen en aftrekken zichtbaar gemaakt.

Aanvullingsset B: breukdelen (gelijke aantallen stuks als in het breukenlaboratorium)

Het werken met het breukenlaboratorium ondersteunt het inzicht op de gebieden visualiseren en lezen/schrijven van echte breuken, gelijkwaardigheid van breuken, optellen en aftrekken met breuken.

Aanvullingsset C: 15 bedrukt folieschijven (zelfde assortiment als in het breukenlaboratorium)

De folieschijven met verschillende breukeenheden dienen voor het zelf controleren van redeneringen en berekeningen.

De wereld van de breuken ontdekken (kopieerbladen)

Onderhoudende en veelzijdige werkbladen bij het breukenlaboratorium voor leerlingen.

Met de leuke werkbladen kunnen kinderen de wereld van de breuken systematisch ontdekken. Op een begrijpelijke manier wordt de betekenis en het benoemen van noemer en teller ingevoerd. Vele voorbeelden maken het gebruik van de onderdelen van het breukenlaboratorium duidelijk – van het vereenvoudigen en vergroten tot en met het optellen en aftrekken van breuken.

Met humoristische tekeningen, opdrachten en speelvoorstellen worden de kinderen volgens hun leeftijd gemotiveerd om zich met het onderwerp breuken bezig te houden.

Samen met het breukenlaboratorium vormen de werkbladen een aansprekend pakket, dat zowel in het normale onderwijs als bij individuele hulp of therapie kan worden gebruikt.

Inhoud:

 • ca. 44 werkbladen voor leerlingen en 14 pagina’s met speelvoorstellen om te kopiëren
 • uitgebreid commentaar voor onderwijzend personeel en gebruikstips met aanvullingen voor therapeutisch werk
 • oplossingen bij de werkbladen. In totaal ca. 84 pagina`s A4.
Meer informatie
SKU sch22459-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Breukenlaboratorium - producten
Jouw waardering