Breinkrakers

Waardering:
90% of 100
Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Breinkrakers 1, kopieerboek

sch71455

€ 26,50

Breinkrakers 1 Tips & uitleg 5st

sch714555

€ 35,50

Breinkrakers 1, tips & uitleg,1ex

sch71455x

€ 9,95

Breinkrakers 2 (natuur)

bkr02

€ 25,00

Breinkrakers 2 Antwoordenboek (natuur)

bkra02

€ 25,00

Breinkrakers 3 (zaakvakken)

bkr03

€ 25,00

Breinkrakers 3 Antwoordenboek (zaakvakken)

bkra03

€ 25,00

Hou je hoofd koel, zet door, breek de code en vind de oplossing!

32 Breinkrakers

32 Breinkrakers biedt 32 denkopgaven. De veelzijdige onderwerpen zijn inzetbaar bij verschillende vakken op de basisschool. Waarom bij de introductie van een nieuw wereldoriëntatieonderwerp niet starten met een uitdagend raadsel? Bijvoorbeeld met de opgave 'spionnen op burcht Valkenhorst' (pag.32 in de voorbeeldbijlage). Dit raadsel kan uitstekend gebruikt worden om het thema Middeleeuwen te introduceren.

Veel raadsels in deze uitgave zijn echte breinbrekers en kunnen niet meteen opgelost worden. Sommige problemen zijn bekende raadselklassiekers, die zijn aangepast en in een nieuw jasje gestoken.

Voor welke leerlingen is 32 Breinkrakers geschikt?

32 Breinkrakers is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5. De werkbladen zijn geschikt voor zelfwerkzaamheid. Het kan gebruikt worden als onderdeel van de weektaak en is ook geschikt voor hoekenwerk. De werkbladen kunnen ook gebruikt worden als extra stof voor de snelle leerlingen.

Waaruit bestaat 32 Breinkrakers?
32 Breinkrakers is een kopieerboek met 6 categorieën opgaven:

  • logisch denken en conclusies trekken
  • omgaan met ruimtelijke oriëntatie en geometrische vormen
  • structureren en ordenen
  • taal en woordenschat
  • wiskundige problemen
  • precies waarnemen

Voorbeelden zijn: puzzelen met lucifers, beroepen raden, de erfenis slim verdelen, magische vierkanten, magische getallenwereld, hoe komt het water in de fonteinen?

Breinkrakers 2 en 3

De Breinkrakers-serie is uitgebreid met Breinkrakers 2 en 3. Haal deze nieuwe denkopgaven in de klas en biedt qua technisch leesniveau werk op niveau. De thema's en onderwerpen zijn aangepast aan het niveau van de leerlingen. Concentratie en secuur werken zijn hierbij heel belangrijk. Geschikt voor leerlingen vanaf groep 5.

Natuur

Het thema van Breinkrakers 2 is natuur. Voorbeelden van thema's die aan de orde komen zijn: loofbomen, weidebloemen, kikkers, loopvogels of continenten. Per onderwerp is er ruimte om te differentiëren, de drie opgaven zijn op drie niveaus.

Zaakvakken

De Breinkrakers in deel 3 hebben betrekking op de zaakvakken. Thema's die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: planeten, geometrische figuren, beroemde componisten en de langste rivieren in de wereld. Ook deel 3 biedt differentiatie-mogelijkheden.

Antwoordenboeken

De antwoorden van Breinkrakers 2 en 3 vind je in de antwoordenboeken die los verkrijgbaar zijn.

Laat je brein kraken!

De kinderen moeten goed kijken, slim combineren. Daarnaast kunnen ze experimenteren en de juiste conclusies trekken. Ze hebben doorzettingsvermogen nodig om de juiste oplossing te vinden. Breinkrakers bevordert het betekenisvolle lezen, want alleen als je goed leest, krijg je de nodige informatie om deze moeilijke opgave op te lossen.

Meer informatie
SKU sch71455-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Breinkrakers
Jouw waardering