Blokboek Verkeer (herziene editie 2019)

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Blokboek Verkeer 3 (5 ex.)

1310-9988

€ 32,50

Blokboek Verkeer 4 (5 ex.)

1310-9989

€ 32,50

Blokboek Verkeer 5 (5 ex.)

1310-9990

€ 32,50

Blokboek Verkeer 6 (5 ex.)

1310-9991

€ 32,50

Blokboek Verkeer 7 (5 ex.)

1310-9992

€ 32,50
Beschrijving Aantal Prijs

Blokboek Verkeer 3 Handleiding

1310-9993

€ 8,50

Blokboek Verkeer 4 Handleiding

1310-9994

€ 8,50

Blokboek Verkeer 5 Handleiding

1310-9995

€ 8,50

Blokboek Verkeer 6 Handleiding

1310-9998

€ 8,50

Blokboek Verkeer 7 Handleiding

1310-9997

€ 8,50
Beschrijving Aantal Prijs

Blokboek Verkeer Proefpakket

1310-00001

€ 38,75

Kinderen en verkeer is een combinatie die ouders en leerkrachten vaak zorgen baart. Je wilt dat leerlingen op een veilige manier deelnemen aan het verkeer, als fietser, voetganger en zelfstandig gebruiker van het openbaar vervoer. Met Blokboek Verkeer leren zij de verkeersregels en de betekenis van verkeersborden, die in elk deel overzichtelijk staan opgesomd, op hun duimpje kennen!

Blokboek Verkeer begint in groep 3 en loopt door tot en met groep 7. Na het doorwerken van de Blokboeken met opdrachten en verkeerstoetsen zijn ze klaar voor het verkeersexamen. Elke deel is opgebouwd rond een zestal thema’s waarin verschillende verkeerssituatie aan bod komen. De opdrachten bestaan uit speelse, vriendelijke illustraties van verkeerssituaties met daarbij een korte tekst en een invul- of keuzemogelijkheid.
De handleiding bij elk Blokboek maakt de serie tot een bruikbare methode en is tevens het antwoordenboek.

Blokboek Verkeer 3

In Blokboek Verkeer 3 leert de leerling de basisprincipes van de verkeerregels. Om te beginnen wordt daarom ingegaan op het belang van ‘rechts houden’ en ‘goed uitkijken’. De leerling zal aan de hand van de tekeningen en de meerkeuzevragen leren op welke plekken wel en niet mag worden gelopen. De oefeningen zullen de leerlingen onder andere ook duidelijk maken dat pas mag worden overgestoken als het veilig is, en dat niet op de weg mag worden gespeeld.

Blokboek Verkeer 4

De plaatjes en bijhorende meerkeuzevragen van Blokboek Verkeer 4 nemen de leerlingen weer verder mee in de wereld van het straatverkeer. De leerling leert onder meer hoe hij of zij een ander moet inhalen en hoe gebruik gemaakt moet worden van het zebrapad. Hoe kunnen kinderen het beste veilig spelen, of elkaar niet in gevaar brengen? De leerling zal ook begrijpen wat de rol van de agent in het verkeer is en mag door een tekening in te kleuren zelf ook even agentje spelen!

Blokboek Verkeer 5

Blokboek Verkeer 5 bevat nieuwe verkeerssituaties die door middel van tekeningen en invuloefeningen worden verduidelijkt. Met de fiets links en rechts afslaan wordt behandeld, evenals het op de juiste manier inhalen van andere fietsers. De leerling leert dat verkeer van rechts voorrang heeft (uitzonderingen daargelaten). De oefeningen laten zien hoe de leerling kan voorkomen dat hij of zij het verkeer hindert. Bovendien omvat het boek vele lessen over belangrijke verkeersborden en zijn er twee verkeerstoetsen in opgenomen.

Blokboek Verkeer 6

Blokboek Verkeer 6 staat bomvol met voorbeelden van situaties in het verkeer waar kinderen op moeten letten. Wat moet de leerling doen als hij of zij iemand inhaalt, hoe moet de leerling fietsen als het sneeuwt, en welke wegen mogen niet worden ingeslagen? Verschillende situaties rondom de tram en de bus worden uitvoerig onder de loep genomen. De leerling leert ook over de veiligheidsregels omtrent spoorwegen en bruggen. Een aantal nieuwe verkeersborden wordt bij de leerling geïntroduceerd en achterin het boek zijn twee verkeerstoetsen opgenomen.

Blokboek Verkeer 7

In Blokboek Verkeer 7 komen alle verkeerslessen uit de vorige delen samen en wordt ingegaan op nieuwe situaties. Wie heeft er bijvoorbeeld voorrang bij een uitrit, binnen de bebouwde kom of op een zandweg? Het voorsorteren op de juiste fietsstrook wordt besproken, evenals het skaten op het trottoir. De leerling leert uiteraard weer om nieuwe verkeersborden te herkennen. De serie Verkeer wordt afgesloten met twee verkeerstoetsen, waarvan een over de verkeersborden.

Blokboek Verkeer Proefpakket

Het Blokboek Verkeer proefpakket omvat een exemplaar van elk deel (3 t/m 7).

Meer informatie
SKU blokboekverkeer
Auteur Henri Arnoldus
Uitgever Educatieve Uitgeverij Kinheim
Verschijningsdatum 1 jul. 2019
Verschijningsjaar 2019
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Blokboek Verkeer (herziene editie 2019)
Jouw waardering