Bewegen samen regelen

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Bewegen samen regelen - Activiteitenmap 3/4

1310-198037

€ 215,36

Bewegen samen regelen - Activiteitenmap 5/6

1310-198039

€ 215,36

Bewegen samen regelen - Activiteitenmap 7/8

1310-198040

€ 215,36

Bewegen samen regelen - Complete methode

1310-198041

€ 634,62

Een modulair opgebouwde bewegingsonderwijsmethode voor groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Alle groepen maken hierbij gebruik van dezelfde basisopstelling. De methode bestaat uit leskaarten voorzien van foto’s, waarmee kinderen zelfstandig de activiteiten kunnen klaarzetten en opstarten. Het is een verzameling van krachtige en voor kinderen boeiende lessituaties, waarin de leerlingen de ruimte krijgen oplossingen te verkennen voor gestelde bewegingsproblemen, zoals balanceren. Via de digitale omgeving zijn er uitgebreide beschrijvingen van de activiteiten, extra foto’s, video van elke activiteit en mogelijkheden voor het ontwikkelen van eigen activiteiten.

Structuur:

In de methode zijn tien standaardlessen (totaal 44 activiteiten) uitgewerkt per activiteitenmap. Voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Les 1 t/m 3 bestaat uit drie activiteiten per les, les 4 t/m 10 uit vijf activiteiten per les. Door het werken in kleine groepen voeren de leerlingen per les de helft van de aangeboden bewegingsactiviteiten uit. Een les bevat daardoor voldoende oefenstof voor twee gymlessen per week. Door de herhaling van de les in de tweede week, maken leerlingen zich de oefenstof goed eigen. In het tweede halfjaar (na de kerst) wordt er opnieuw met de lessencyclus begonnen. Leerlingen krijgen op deze manier de kans vier keer per jaar een bewegingsactiviteit te doen.Verder is er ook ruimte voor klassikale lessen, lessen buiten en lessen bewegen en muziek. Ieder jaar worden er nieuwe activiteiten toegevoegd in het verlengde van de methode en/of gebaseerd zijn op andere leerlijnen.

Differentiatie:

Bij iedere activiteit is, naast een activiteitenkaart, ook een tipkaart aanwezig. Op deze tipkaart staan aanwijzingen, waarmee de leerkracht de activiteit zowel makkelijker als moeilijker kan maken. Daarnaast staan er tips op de kaart die kunnen worden gebruikt op het moment dat een activiteit niet loopt, lukt of leert.
Voor kinderen met een lichte lichamelijke handicap (cluster 3) zijn aangepaste en vervangende activiteiten ontwikkeld. Op deze manier kunnen de kinderen deel blijven uitmaken van de groep en toch op hun eigen niveau bewegen.

Evaluatie en registratie:

Doordat er een cyclus in de activiteiten zit, aangepast aan leeftijdsniveau, is het eenvoudig de vorderingen van de leerlingen te observeren, doordat iedere leerling vier keer per jaar een activiteit uitvoert. Er kan bijvoorbeeld in het derde, vijfde en zevende leerjaar tijdens de laatste les in het tweede halfjaar geobserveerd worden. Aansluitend op het Basisdocument Bewegingsonderwijs van het SLO en de KVLO is een leerlingvolgsysteem (BELEVES) ontwikkeld, dat goed te gebruiken is bij deze methode. Er is tevens mogelijkheid voor het volgen van een introductietraining of verdiepende training.

Meer informatie
SKU 198035-h-nc-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Bewegen samen regelen
Jouw waardering