Bewegen Samen Regelen - complete methode

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Digitale licentie Bewegen Samen Regelen

1310-01316

€ 100,00

Bewegen in het Basisonderwijs - complete methode incl. digitale licentie

1310-01317

€ 325,00

Bewegen in het Basisonderwijs - activiteitenmap groep 3/4

1310-01318

€ 125,00

Bewegen in het Basisonderwijs - activiteitenmap groep 5/6

1310-01319

€ 125,00

Bewegen in het Basisonderwijs - activiteitenmap groep 7/8

1310-01320

€ 125,00

Reader Uitdagende activiteiten groep 7/8

1310-01322

€ 37,50

Reader Bewegen op muziek & klassikale lessen

1310-01321

€ 32,50

Lesmap BSO in Beweging

1310-01324

€ 125,00

Lesmap Spelen Samen Regelen

1310-01323

€ 125,00

Op het interactieve platform Bewegen Samen Regelen vind je heel veel inspiratie voor jouw bewegingsonderwijs. Op het platform tref je een groot aantal beweeg-, sport- en spelactiviteiten aan voor groep 3 t/m 8, die je zowel digitaal als op papier kunt gebruiken.

Enkele voordelen van de methode Bewegen Samen Regelen:

  • Je vindt er veel activiteiten en lessen voor jouw bewegingsonderwijs.
  • Het passend onderwijs is geïntegreerd.
  • Met de ontwikkeltool heb je de mogelijkheid om je eigen activiteiten en lessen te ontwerpen. Je maakt hierbij gebruik van het stramien van Bewegen Samen Regelen.
  • Je kunt zowel de activiteiten en lessen van Bewegen Samen Regelen als je eigen ontwikkelde activiteiten in een overzichtelijke jaarplanning plaatsen.

Het aanbod van Bewegen Samen Regelen bestaat uit de modules Bewegen in het Basisonderwijs (met geïntegreerd het passend onderwijs), BSO in Beweging, Spelen Samen Regelen en de sportkennismakingslessen. Met de digitale licentie heb je een jaar toegang tot alle modules. Additioneel op dit abonnement zijn de methodes Bewegen in het Basisonderwijs, Spelen Samen Regelen en BSO in Beweging verkrijgbaar in mappen.

Bewegen in het Basisonderwijs

Bewegen in het Basisonderwijs is een onderwijsmethode voor het bewegingsonderwijs die al jaren met succes in de praktijk wordt gebruikt. Deze methode is geschikt voor de groepen 3 t/m 8 en geschreven om op eenvoudige wijze leerlingen in kleine groepen gymles te geven.

Met behulp van leskaarten voorzien van foto’s kunnen kinderen zelfstandig de activiteiten klaarzetten en opstarten. Bij iedere activiteit is, naast een activiteitenkaart, ook een tipkaart aanwezig. Op deze tipkaart staan aanwijzingen, waarmee de leerkracht de activiteit zowel makkelijker als moeilijker kan maken. Daarnaast staan er tips op de kaart die kunnen worden gebruikt op het moment dat een activiteit niet loopt, lukt of leert. Op het digitale platform zijn de activiteiten uitgebreid met duidelijk videomateriaal.

In de methode zijn de activiteiten voor het passend onderwijs integraal opgenomen. Alle activiteiten van Bewegen in het Basisonderwijs bevatten een aangepaste leskaart met informatie voor kinderen met een motorische beperking of zwakke motoriek. Deze M-kaarten zijn ontwikkeld in samenwerking met Onderwijscentrum de Twijn en zijn enkel in de digitale omgeving te raadplegen.

Bewegen in het Basisonderwijs is daarnaast uitgebreid met ‘uitdagende activiteiten voor de groepen 7 en 8’ en 'Klassikale lessen en Bewegen op Muziek'. Leuke, leerzame, maar ook uitdagende activiteiten waar de kinderen samen en zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Spelen Samen Regelen

Spelen Samen Regelen biedt een structurele oplossing voor het beweegaanbod op het speelplein. Kinderen kunnen snel en zelfstandig aan de slag met de verschillende activiteiten, of onder begeleiding van groepsleerkrachten en ouders. Alle activiteiten van Spelen Samen Regelen zijn uitgewerkt in leskaarten en daarnaast ook digitaal beschikbaar.

BSO in Beweging

BSO in Beweging is een beproefde beweegmethode die pedagogisch medewerkers in de buitenschoolse opvang helpt bij het organiseren, stimuleren en begeleiden van beweegactiviteiten van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Uitgangspunt is dat kinderen voldoende ruimte krijgen om ontdekkend te leren en spelenderwijs aan de slag te gaan. Dat kan met hulp van pedagogisch medewerkers, maar kinderen kunnen ook zelfstandig aan de slag door de korte, duidelijke omschrijvingen van de activiteiten en de visuele ondersteuning met foto’s.

De methode is geschikt voor verschillende soorten BSO-locaties en bestaat uit 40 activiteiten rondom 5 thema’s.

Sportkennismakingslessen

Om leerlingen ook tijdens schooltijd al kennis te laten maken met verschillende sporten, biedt Bewegen Samen Regelen toegang tot verschillende sportkennismakingsactiviteiten. Deze activiteiten zijn ontwikkeld door de Nederlandse sportbonden in samenwerking met SLO en zijn digitaal beschikbaar.

Meer informatie
SKU BSR
Uitgever Bewegen Samen Regelen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Bewegen Samen Regelen - complete methode
Jouw waardering