Gedichten

Rijmen en rijmwoorden zijn belangrijk in de taalontwikkeling van kinderen. Ook in gedichten komt vaak rijm voor. In poëzie en gedichten wordt taal creatief gebruikt. Het is leuk om met kinderen te kijken naar hoe een gedicht gemaakt is én naar wat er bedoeld wordt of wat een gedicht betekent. Daarnaast kunnen kinderen door zelf gedichten te maken creatief aan de slag met taal. Poëzie kan onderdeel zijn van leesbevordering.

Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Z-Taal - Groep 5 - Zelfstandig werken

  Vanaf € 6,20

  Rating:
  0%
 2. Kindergedichten voor het toneel
  € 15,37
  Rating:
  0%
 3. Plint Poëzieposter 'Egel'
  € 13,50
  Rating:
  0%
 4. Plint - Plint Poëzieposter 'Alfabetisch'
  € 13,50
  Rating:
  0%
 5. Plint - Recept voor een gedicht
  € 13,50
  Rating:
  0%
 6. Plint - Plint Poëzieposter 'Ik en Jij'
  € 13,50
  Rating:
  0%
 7. Plint Poezieposter 'Dectie' Hans Hagen
  € 13,50
  Rating:
  0%
 8. De schrijfbibliotheek - Dichten doe je zo
  € 17,50
  Rating:
  0%
 9. Zin in zorg - gedichten
  € 8,75
  Rating:
  0%
 10. Woezel & Pip - Liefdesgedichtje
  € 10,50
  Rating:
  0%
 11. Plint stationery poëzieblok met klembord
  € 15,00
  Rating:
  0%
 12. Plint stationery poëzieblok
  € 10,00
  Rating:
  0%
Toon als rooster Lijst

Artikel 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lesmateriaal voor gedichten

Gedichten maken maar een heel klein deel uit van de educatie van een kind. Het wordt niet gezien als een essentieel deel van de lessen taal. Er wordt tijdens de taallessen meer tijd besteed aan bijvoorbeeld werkwoordspelling en grammatica. Gedichten zijn echter wel een manier om leerlingen beter te leren lezen, en creatiever te laten schrijven.

Aangezien de boodschap van een gedicht soms wat dieper is, worden kinderen gestimuleerd om na te denken voordat ze snappen wat precies de betekenis is van een gedicht. Zo stimuleer je het outside the box denken van leerlingen en kunnen ze dit weer gebruiken om zelf meer creativiteit te stoppen in hun eigen geschreven stukken. Dit kunnen gedichten zijn, maar ook bijvoorbeeld verslagen of presentaties.

Daarnaast is het ook gewoon leuk voor kinderen om een nieuwe vorm van kunst tegen te komen in de vorm van gedichten. Voor sommige kinderen zal het later hun hobby of zelfs hun toekomst worden. Haast je dus niet en pas ook eens gedichten toe in de lesstof! Zoek je nog naar hulpmiddelen voor de lessen over gedichten? Kijk dan hierboven eens rond. Bij Educatheek hebben we de leukste lesmaterialen voor gedichten voor jou op een rijtje. Bijvoorbeeld het Gedichtenbundel van Rinske Huisman of de Plint Poëzieposters.