Leesstudio

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Leesstudio basis - Doos B - Groep 5

1310-186913

€ 312,95

Leesstudio basis - Leeswerkmappen B (set 5 stuks)

1310-186917

€ 4,45
Beschrijving Aantal Prijs

Leesstudio basis - Doos C - Groep 6

1310-186914

€ 312,95

Leesstudio basis - Leeswerkmappen C (set 5 stuks)

1310-186918

€ 4,37
Beschrijving Aantal Prijs

Leesstudio basis - Doos D - Groep 7

1310-186915

€ 312,95

Leesstudio basis - Leeswerkmappen D (set 5 stuks)

1310-186919

€ 4,45
Beschrijving Aantal Prijs

Leesstudio basis - Doos E - Groep 8

1310-186916

€ 312,95

Leesstudio basis - Leeswerkmappen E (set 5 stuks)

1310-186920

€ 4,45

Begrijpend lezen met actuele teksten? Nieuws in de klas is het helemaal. En terecht. Nieuws boeit, is snel en trekt kinderen in de wereld van alledag. Actuele leestaken zijn het middel om begrijpend lezen leuk te maken. En dus brengt Zwijsen het laatste nieuws via Leesstudio.

  • boeiende teksten en opdrachten
  • multimediaal: digitaal en gedrukt
  • elke week een actuele tekst
  • beelden uit het (Jeugd)journaal
  • instructie op maat
Multimediaal voor groep 5 tot en met 8
Leesstudio is er voor groep 5 tot en met 8. Elke groep heeft een eigen pakket. Een multimediaal pakket. Kinderen gaan aan de slag met papieren en digitale leestaken. Ze werken in hun leeswerkmap, op de pc of via het digibord. En komen in aanraking met alle tekstsoorten, actuele onderwerpen, interessante opdrachten en filmpjes uit het (Jeugd)journaal.

Heel veel variatie

Leesstudio heeft twee onderdelen: Leesstudio basis, een box met papieren leesstaken, en Leesstudio Actueel, volledig online met elke week een nieuwe leestaak. Leesstudio is het handvat voor extra variatie en nieuws in de klas. U kunt het ook inzetten als extra materiaal voor snelle lezers. Of als vast onderdeel van het lesprogramma voor de hele groep.

Past bij elke methode voor begrijpend lezen

Leesstudio is een opvallend leuk pakket. Vanwege het multimediale werken, maar ook vanwege de speciale digibordsoftware. En Leesstudio is een opvallend flexibel pakket. U zet Leesstudio makkelijk in naast elke methode voor gebrijpend lezen.

Leesstudio basis: een box met papieren leestaken

De basis van Leesstudio bestaat uit een verzameling kaarten met extra leestaken. Ze zitten per jaargroep verpakt in een handige doos. Leesstudio is er in vier verschillende versies: één voor elke jaargroep (5 t/m 8).

Leestaken doos

Maar liefst 60 leestaken (in drievoud) in een doos. Stuk voor stuk met een boeiende tekst compleet met lees- en werkopdracht. De leesopdracht traint één van de zes leesstrategie+n van Lezen in beeld. De werkopdracht brengt de tekst tot leven. Want lezen, dat doe je nooit zomaar.

Leeswerkmap voor leerlingen

Voor iedere leerling een eigen leeswerkmap. Te gebruiken als opbergmap én als instructiemiddel. Met een overzicht van de zes leesstrategie+n, een werkinstructie en registratiesysteem kunnen de leerlingen zelfstandig aan de slag.

Antwoordenboekje

Ondersteunt het zelfstandig werken met de leestaken uit de doos. Alle antwoorden op de leesopdrachten zijn erin verzameld.

Handleiding

Alle info over Leesstudio voor de leerkracht bij elkaar. Kort, bondig en vooral erg praktisch.

Leesstudio Actueel: leestaken op het digibord

Leesstudio Actueel is volledig online. Op het online programma staat elke week voor elke jaargroep een actuele tekst klaar. De tekst is gebaseerd op een nieuwsitem uit het (Jeugd)journaal en is gekoppeld aan een online filmpje, online nieuwsachtergronden en meer. Zo haalt Leesstudio Actueel het nieuws – via het digibord of de pc - in de klas.

Dit vind u op Leesstudio Actueel

Actuele leestaken

Elke week een nieuwe actuele leestaak (32 stuks per schooljaar). Om te printen en toe te voegen aan de Leesstudiodoos of om te presenteren op het digibord. U haalt het nieuws in de klas met actuele teksten over onderwerpen uit het (Jeugd)journaal. Alle tekstsoorten komen aan bod. Bij elke actuele leestaak zit een korte handleiding met de antwoorden op de leesopdracht én een linkje naar een filmfragment.

Bekijk hier een voorbeeld van een actuele leestaak voor groep 6.

Leesinstructie op het digibord

U heeft de keuze: actuele leestaken printen of presenteren op het digibord. De digibordsoftware heeft een speciale tool: de meelezer. Daarmee geeft u eenvoudig instructie, gericht op het hardop denken. Aan de hand van leesvragen die op het scherm verschijnen, doorloopt u samen met de leerlingen de tekst. Bekijk hier de demoversie van Leesstudio Actueel.

Klikpagina met links

Via de klikpagina op Leesstudio.nl vindt u bij elke actuele leestaak aanvullend digitaal materiaal. Filmpjes of sites met extra informatie.

Ontvang leesstudio Actueel cadeau

U kunt Leesstudio als totaalpakket inzetten, maar de onderdelen zijn ook los van elkaar heel goed te gebruiken. Daarom bieden wij u twee bestelmogelijkheden. Kiest u voor het totaalpakket, dan ontvangt u Leesstudio Actueel tot het einde van het schooljaar cadeau!

Met een abonnement op Leesstudio actueel kunt u online actuele teksten vinden. De licentie wordt op basis van abonnement verstrekt. Genoemde prijzen (incl.BTW) staan voor de abonnementsprijs per jaargroep. Prijs licentie is afhankelijk van de schoolgrootte.

Licentieprijzen per schooljaar per jaargroep:
100-149 leerlingen € 26,00
150-199 leerlingen € 29,00
200-249 leerlingen € 32,00

Op verzoek ontvangt u prijzen van afwijkende aantallen.

Meer informatie
SKU zwij230-nc-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Leesstudio
Jouw waardering