Woordenschat

Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Proefpakket Woordenschat

1310-11370

€ 61,75

Woordenschat fase 1 (5 ex.)

1310-11363

€ 34,95

Woordenschat fase 2 (5 ex.)

1310-11364

€ 34,95

Woordenschat fase 3 (5 ex.)

1310-11365

€ 34,95

Woordenschat fase 4 (5 ex.)

1310-11366

€ 34,95

Woordenschat fase 5 (5 ex.)

1310-11367

€ 34,95

Woordenschat fase 6 (5 ex.)

1310-11368

€ 34,95

Woordenschat fase 7 - XXL (5 ex.)

1310-11369

€ 34,95

Al puzzelend de woordenschat vergroten: dat is het doel van de zevendelige serie Woordenschat “Om je heen”. Het uitgangspunt van de beeldpuzzels zijn eenvoudige illustraties, die vertaald moeten worden naar woorden. Op een speelse manier leren kinderen zo nieuwe begrippen, woorden en de juiste schrijfwijze ervan kennen.

Thema's

De beeldpuzzels hebben thema’s die dichtbij de leerling liggen zoals de eigen klas, het eigen huis, vervoer, kleding en huisdieren. Natuurlijk is elk volgend deel wat moeilijker dan het vorige: in moeilijkheidsgraad volgen de puzzelboeken de woordenschatontwikkeling (fases).

Woordenschat Fase 1

In Woordenschat Fase 1 is gewerkt volgens het concept van de Zweedse puzzel: het plaatje staat telkens in het eerste hokje. Naar aanleiding van deze plaatjes gaat de leerling woorden invullen die te maken hebben met onderwerpen zoals speelgoed, familie, eten, de slaapkamer en muziek. Als afsluiter gaat de leerling een leuke, grote woordzoeker maken! Woordenschat Fase 1 is bedoeld voor de kleutergroepen en groep 3.

Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordenschat Fase 1!

Woordenschat Fase 2

Woordenschat Fase 2 staat vol met nieuwe beeldpuzzels over onderwerpen zoals reizen, de keuken, huisdieren, bloemen en beroepen. In tegenstelling tot Woordenschat Fase 1 staan de plaatjes niet meer in het eerste hokje, maar staan ze verspreid over de puzzelpagina. Als hulp verwijzen de nummers van de plaatjes wel naar de juiste plek in de puzzel. Ook zijn boven de puzzels de beschikbare woorden alvast afgedrukt. Woordenschat Fase 2 is bedoeld voor groep 3 en groep 4.

Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordenschat Fase 2!

Woordenschat Fase 3

Woordenschat Fase 3 bevat dezelfde soort puzzels als die in Woordenschat Fase 2, alleen moeten er nu meer woorden worden ingevuld en zijn de puzzels iets moeilijker. Er zijn weer vele plaatjes met betrekking tot onderwerpen zoals de keuken, de slaapkamer, het strand en het vliegveld, die moeten worden omgezet in woorden. Woordenschat Fase 3 is bedoeld voor groep 4 en groep 5.

Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordenschat Fase 3!

Woordenschat Fase 4

In Woordenschat Fase 4 gaat de leerling weer nieuwe leerzame woordpuzzels maken! De woordrijen bovenin de pagina zijn verdwenen, maar daar staat tegenover dat er soms al letters in de puzzels zijn ingevuld. Onderwerpen zoals ridders, sieraden, papier en het licht komen aan de orde. De leerling leert om muziekinstrumenten en onderdelen van de auto te herkennen; maar ook speelgoed wordt uiteraard niet vergeten! Woordenschat Fase 4 is bedoeld voor groep 4 en groep 5.

Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordenschat Fase 4!

Woordenschat Fase 5

Woordenschat Fase 5 leidt de leerling langs vele nieuwe objecten die hij of zij in het dagelijkse leven tegenkomt. Wat bevindt zich bijvoorbeeld allemaal in de keuken, of in de huiskamer? De leerling leert verder over onderwerpen zoals de winkel, het ziekenhuis en de tuin. Woordenschat Fase 5 is bedoeld voor groep 5 en groep 6.

Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordenschat Fase 5!

Woordenschat Fase 6

Woordenschat Fase 6 bevat niet alleen de traditionele woordpuzzels van de vorige delen. De illustraties zijn namelijk ook vaak vervangen door omschrijvingen, anagrammen en dergelijke. De moeilijkheidsgraad ligt hier dus iets hoger! Ook zijn er vele woordzoekers, waarbij de beschikbare woorden in het puzzelveld moeten worden doorgestreept. Onderwerpen zoals uitvindingen, meubels, muziekinstrumenten, wegen en verkeer worden zo op een leuke manier behandeld. Woordenschat Fase 6 is bedoeld voor groep 6 en groep 7.

<Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordenschat Fase 6!

Woordenschat Fase 7 XXL

Woordenschat Fase 7 (XXL) bevat verschillende soorten puzzels, en zijn extra groot! Bij de meeste puzzels moet de leerling woorden invullen in legletters. Vaak zijn die woorden gegeven, maar soms moet het worden gedaan op basis van een synoniem, een anagram of een omschrijving. Verder komt de leerling ook interessante woordzoekers tegen. Al met al een leuke uitdaging! Woordenschat Fase 7 XXL is bedoeld voor groep 7 en 8.

Klik hier voor de gratis antwoorden van Woordendschat Fase 7 XXL!

Proefpakket Woordenschat

Een compleet pakket met 7 delen Woordenschat:

 • Woordenschat Fase 1
 • Woordenschat Fase 2
 • Woordenschat Fase 3
 • Woordenschat Fase 4
 • Woordenschat Fase 5
 • Woordenschat Fase 6
 • Woordenschat Fase 7 XXL
Meer informatie
SKU 9789060522462-h
Auteur Kinheim
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Woordenschat
Jouw waardering