Vroeger & Zo Speciaal: De Slavernij Junior handleiding

€ 7,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

De Slavernij Junior, een zesdelige special van Vroeger & Zo voor groep 6, 7 en 8, vertelt het verhaal van slavenhandel met een historisch perspectief maar uitmondend in het heden. In De Slavernij Junior zien we de schrijnende behandeling van mensen die als goedkope arbeidskrachten werden ingezet in de koloniale periode. Ook Nederlandse handelaren deden hieraan mee. Menselijke onderdrukking is niet alleen iets uit het verleden. Kinderarbeid werd in de 19e eeuw afgeschaft, maar hoe zit het met arbeid door kinderen in arme landen? En hoe zit het met bijbaantjes van pubers? Met Vroeger & Zo maak je ook deze onderwerpen begrijpelijk én bespreekbaar.

Lesmateriaal Vroeger & Zo speciaal

In de handleiding vind je lessuggesties en de antwoorden op de vragen uit de werkboeken. De Slavernij Junior behandelt de slavernij in het verleden, de kinderarbeid in de 19e eeuw en de kindslavernij in onze tijd.

Vroeger & Zo speciaal: De Slavernij Junior

Kinderen staan centraal in Vroeger & Zo over wrede onderdrukking en onvrijheid. Vandaag de dag leven over de hele wereld ongeveer 29 miljoen mensen in slavernij. Voor het grootste deel gaat het om vrouwen en kinderen. Miljoenen kinderen worden gedwongen te werken en de meesten moeten dat doen onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Naast de handleiding zijn het werkboek en de DVD ook te bestellen. Ook is er een bundel van de DVD en de handleiding te verkrijgen. 

Meer informatie
SKU 0700-11
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo Speciaal: De Slavernij Junior handleiding
Jouw waardering