Vroeger & Zo speciaal: De Slavernij Junior (DVD en Handleiding)

€ 23,33
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

In de zesdelige serie De Slavernij Junior, een special van Vroeger & Zo, wordt het verhaal verteld van slavenhandel met een historisch perspectief, uitmondend in het heden. In De Slavernij Junior zien we de schrijnende behandeling van mensen die als goedkope arbeidskrachten werden ingezet in de koloniale periode. Ook Nederlandse handelaren deden hieraan mee. Menselijke onderdrukking is niet alleen iets uit het verleden. Kinderarbeid werd in de 19e eeuw afgeschaft, maar hoe zit het met arbeid door kinderen in arme landen? En hoe zit het met bijbaantjes van pubers? Met Vroeger & Zo maak je ook deze onderwerpen begrijpelijk én bespreekbaar.

Lesmateriaal Vroeger & Zo speciaal

De serie De Slavernij Junior is geschikt voor groep 6, 7 en 8. Deze bundel bevat de handleiding en de dvd. De dvd behandelt de slavernij in het verleden, de kinderarbeid in de 19e eeuw en de kindslavernij in onze tijd. In de handleiding vindt u lessuggesties en de antwoorden op de vragen uit het werkboek. De werkboekjes zijn los verkrijgbaar.

Vroeger & Zo speciaal: De Slavernij Junior

Kinderen staan centraal in Vroeger & Zo over wrede onderdrukking en onvrijheid. Vandaag de dag leven over de hele wereld ongeveer 29 miljoen mensen in slavernij. Voor het grootste deel gaat het om vrouwen en kinderen. Miljoenen kinderen worden gedwongen te werken en de meesten moeten dat doen onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Naast deze bundel zijn de handleiding en de DVD ook los te verkrijgen.

Meer informatie
SKU BM0030
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo speciaal: De Slavernij Junior (DVD en Handleiding)
Jouw waardering