Uk en Puk

Waardering:
100% of 100
Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Uk & Puk - Kijkboek

1310-185062

€ 90,90

Uk & Puk - Knieboek A

1310-185059

€ 59,75

Uk & Puk - Knieboek B

1310-185060

€ 59,75

Uk & Puk - Knieboek C

1310-185061

€ 59,75

Uk & Puk - Pakket Thuis

1310-185066

€ 67,30

Uk & Puk - Pop Puk (geborduurde oogjes)

1310-185057

€ 60,00

Uk en Puk - Activiteitenboek

1310-185058

€ 162,40

Uk & Puk - Totaalpakket

1310-185064

€ 505,25

Uk & Puk - Pakket Ik ben bijna 4!

1310-185065

€ 36,75

Uk & Puk - liedjesboek Zingen met Puk + cd

1310-399530

€ 40,30

Uk en Puk is een unieke uitgave voor kindercentra en kinderdagverblijven. Met activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar, in horizontale én verticale groepen. Uk & Puk werkt aan de brede ontwikkeling van baby`s, dreumesen en peuters.

De organisatie van Uk & Puk is flexibel en compact. De activiteiten zijn geschikt voor baby's, dreumesen en peuters. Het programma zelf bestaat uit tien thema's met afwisselende activiteiten. Je begeleidt kinderen in een grote groep, in kleine groepjes of individueel.

Drie leeftijdsgroepen

Uk & Puk is ontwikkeld voor baby's (0 tot 1,5 jaar), dreumesen (1,5 tot 2,5 jaar) en peuters (2,5 tot 4 jaar). De activiteiten vormen een geïntegreerd geheel en bevatten aanwijzingen op maat voor elke leeftijdscategorie. Daardoor kun je Uk & Puk eenvoudig inzetten in horizontale en verticale groepen.

Vooral kleine groepen

Uk & Puk werkt veel met kleine groepsactiviteiten. En dat is een bewuste keuze. Taal leren is namelijk een sociaal proces dat kinderen pas onder de knie krijgen in interactie met elkaar. Die interactie is in een kleine groep makkelijker dan in een grote groep. Veel kindercentra zijn al bekend met het werken in kleine groepen. Waarschijnlijk laat je kinderen ook in kleine groepjes spelen in de hoeken, puzzelen, bouwen of knutselen.

Actieve rol pedagogisch medewerkers

Uk & Puk gebruikt dagelijkse routines (zoals samen eten of buiten spelen) als vertrekpunt voor speelse activiteiten. En dus worden dagelijkse routines omgebogen tot leersituaties. Om dit te realiseren vraagt Uk & Puk een actieve rol van de pedagogisch medewerker. Alleen je kunt bij de activiteiten kansen grijpen en creëren. Heel bewust noemt Uk & Puk de kleine groepsactiviteiten begeleid spelen.

Handpop Puk

Handpop Puk is hét speelkameraadje van kinderen. In de meeste activiteiten speelt hij een rol. Puk maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij heeft nieuwe schoenen, of is verkouden. Puk biedt troost en is het vriendje bij wie baby's, dreumesen en peuters zich veilig voelen. Voor jou is Puk hét middel om kinderen bij een activiteit te betrekken.

Gebruikswijzer voor Uk & Puk

De gebruikswijzer van Uk & Puk is beknopt en overzichtelijk. Je leest er kort hoe Uk & Puk is opgebouwd en wat de achterliggende ontwikkelingsdoelen zijn. Ook licht de gebruikswijzer toe wat het werken met Uk & Puk in de praktijk inhoudt.

Activiteitenkatern voor ieder thema

De thema's en activiteiten van Uk & Puk zijn beschreven in activiteitenkaternen. Alle informatie is hier overzichtelijk en stap voor stap gerangschikt. Standaard start een activiteit met tien woorden die een centrale rol spelen. Vervolgens komen verschillende ontwikkelingslijnen in samenhang aan bod. Natuurlijk krijg je bij elke activiteit tips, ideeën, leidstervaardigheden en meer. Je kunt snel aan de slag!

Knieboeken

Voorlezen is belangrijk in Uk & Puk. En dus hoort bij elk thema een voorleesverhaal. Deze verhalen zijn verzameld in drie knieboeken. Een knieboek is een groot boek dat je op je knie kunt zetten. De kinderen bekijken de prenten, terwijl jij voorleest.

Kijkboek

Voor baby's werkt Uk & Puk met een speciaal kijkboek. Het boek bevat bij elk thema prenten met daarop de afbeelding van één woord, zoals de vork of de bal. Het kijkboek heeft dezelfde vorm als een knieboek. Je kunt het ook prima gebruiken om minder taalvaardige kinderen woorden uit te leggen.

Totaalpakket

Het Uk & Puk totaalpakket bevat de volgende producten:

 • Prentenboek: Wielewoelewool, ik ga naar school 
 • Activiteitenboek 
 • Kijkboek
 • De puk pop
 • Knieboek A
 • Knieboek B
 • Knieboek C
 • Liedjesboek met cd 

Nieuw: Uk & Puk Thuis

Nieuw bij Uk & Puk is Uk & Puk Thuis. De speciale uitgave betrekt ouders actief bij het kindercentrum. Uk & Puk Thuis is een map vol inspiratie en wordt geleverd met handleiding voor de pedagogisch medewerkers.

Uk & Puk Thuis stimuleert ouders

Uk & Puk Thuis stimuleert ouders om actief aan de slag te gaan met de thema’s van Uk & Puk. Dit geeft ze extra handvatten om ook thuis een optimale omgeving te creëren voor de ontwikkeling van hun kind.

Handleiding voor de pedagogisch medewerkers

Naast een complete set kopieerbladen en ouderbrieven bevat de map een handleiding voor de pedagogisch medewerkers. De handleiding geeft aan hoe je ouders kunt informeren over Uk & Puk, hoe je ze betrekt bij Uk & Puk-activiteiten én hoe je ze stimuleert om thuis actief met Uk & Puk-thema’s aan de slag te gaan. De map geeft verder basisinfo voor een aantal ouderbijeenkomsten. Over spelen met baby’s bijvoorbeeld, en praten met kinderen.

Kopieerbladen en ouderbrieven

Naast de handleiding voor de pedagogisch medewerkers bevat de map een complete set kopieerbladen en ouderbrieven. Die kun je meegeven, als dat van pas komt. De map bevat bijvoorbeeld algemene ouderinformatie over Uk & Puk, over de diverse thema’s en over de ontwikkelingsfasen van baby’s, dreumesen en peuters. Ook zijn er kopieerbladen bij de activiteiten van een thema en met tips voor thuis.

Let op: het prentenboek Wielewoelewool, ik ga naar school! is helaas uitverkocht. 

Meer informatie
SKU zwijs130-nc-h
Uitgever Zwijsen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Uk en Puk
Jouw waardering