Twix kaartspel

Waardering:
100% of 100
€ 11,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Met het Twix Kaartspel maken je leerlingen een fantastische ontdekkingsreis door de tafels van 1 tot 10. Elke tafelsom heeft een unieke kaart met een eigen beeld en verhaal. Er zijn verschillende spelvarianten mogelijk. Tafels leren was nog nooit zo avontuurlijk!

Het spel bestaat uit 88 kaarten. Een kaartspel duurt gemiddeld rond de 15 minuten en kan gespeeld worden door 2 tot 6 spelers. Geschikte leeftijden: vanaf 5 jaar (geheugenspel) of vanaf 7 jaar (tafelspel)

Vanaf 5 jaar: memory met getallen

Het Twix kaartspel heeft een eenvoudige spelvariant voor kinderen vanaf 5 jaar. In dit geheugenspel verdienen ze edelstenen door goed te onthouden achter welke kasteelkaarten de prinsen en prinsessen schuilgaan. Dankzij de nummering van de personages maken jonge kinderen spelenderwijs kennis met de getallen 1 tot en met 10.

De tweede spelvariant (waarin het personage Nulla de edelstenen kan doen verdwijnen en de muziekkaart hiertegen bescherming biedt) daagt de kinderen uit om ook tactisch na te denken.

Vanaf 7 jaar: tafels oefenen

Het Twix kaartspel kent twee spelvarianten waarmee kinderen de tafels kunnen oefenen en automatiseren.

  • Elke edelsteenkaart toont op de voorzijde twee getallen van een tafelsom (bijvoorbeeld: 3 en 6) en op de achterzijde de uitkomst (=18) met een bijbehorend patroon (3 keer 6 edelstenen). In het gewone tafelspel verdienen de spelers een edelsteenkaart door de uitkomst van de tafelsom juist op te zeggen.
  • In het omgekeerde tafelspel is de kaartzijde met de uitkomst juist zichtbaar en gaan de kinderen op zoek naar twee getallen (kasteelkaarten) waarmee ze de bijbehorende tafelsom kunnen vormen (3 en 6, of 2 en 9).

Twix beelden en verhalen

Kinderen die de tafelsommen moeilijk vinden, maken gebruik van de beelden op de edelsteenkaarten. Bij elke tafelsom hoort een verhaal met een beeld uit het sprookje van Twix en de geluksgetallen. Voorbeeld: bij de tafelsom 3x6 hoort het beeld van prinses Dria en de dobbelstenen met 6 ogen.

Een samenvatting van alle ezelsbruggetjes en rekentrucjes is terug te vinden op de liggende verhaalkaarten. Tijdens het spel mogen de kinderen deze verhaalkaarten raadplegen of kan een spelbegeleider ze voorlezen.

Het spel kan ook ingezet worden voor leerlingen met dyscalculie of voor beelddenkers.

Recensie

Op Kindertalenten.nl vind je een recensie met filmpjes van de drie spelvarianten door Tineke Verdoes.
NB. De puntentelling in de filmpjes wijkt af van de puntentelling in de spelregels.

Meer informatie
SKU 1310-373841
Uitgever Twix Upon A Time
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Twix kaartspel
Jouw waardering