Topklassers - Cultuur

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Topklassers Cultuur - Groep 7/8 - Werkboek deel 4 (set 5 stuks)

1310-10652

€ 41,65

Voor (meer)begaafde leerlingen in de midden- en bovenbouw.

Eindelijk is er echt uitdagend materiaal voor (meer)begaafde en gemakkelijk lerende kinderen. Spannend en interessant door een rijk aanbod van onderwerpen, zoals vreemde talen, wiskunde, wetenschap en cultuur. Topklassers. Een uitkomst voor uitblinkers

De voordelen van Topklassers:

  • Uitdaging en motivatie voor meer- en hoogbegaafde leerlingen
  • Leuke en leerzame onderwerpen buiten het regulier lesprogramma om
  • Voor alpha- én betaleerlingen

Topklassers Cultuur groep 5/6 - Culturen ver weg en dichtbij
Een nieuwe Topklasser, speciaal voor (meer) begaafde leerlingen in de middenbouw. De taken zijn gevarieerd en uitdagend, de lesstof is écht nieuw. Met vragen als: waarom eten we beschuit met muisjes? Waarom oordelen we zo snel over andere mensen en vreemde culturen? Verandert dat als we er meer van weten? Ook oude culturen komen aan bod: van de Romeinen t/m de Incastad Machu Picchu. Mateloos interessant.

‘Culturen’ maakt deel uit van de nieuwe serie Topklassers voor de middenbouw. Het boekje bevat 21 taken. Taak 1 activeert de voorkennis, 2 t/m 19 bieden nieuwe leerstof, taak 20 recapituleert al het voorgaande in spelvorm. Taak 21 is vaak een onderzoek n.a.v. een vraag die de leerling zelf nog heeft over het onderwerp. De evaluatie aan het eind zorgt voor reflectie op het eigen functioneren.

Topklassers Cultuur groep 5/6 - Taal is van iedereen
Een nieuwe Topklasser, speciaal voor (meer) begaafde leerlingen in de middenbouw. De taken zijn gevarieerd en uitdagend, de lesstof is écht nieuw. Met vragen als: hoe leren we eigenlijk taal? Dialecten, streektalen. Hoe klinkt dat? Hoe schrijf je dat? Doventaal, gebarentaal, morsecodes, zelfs de fluittaal van het Spaanse eiland La Gomera… en veel meer. Een compleet andere kijk op taal.

‘Taal is van iedereen’ maakt deel uit van de nieuwe serie Topklassers voor de middenbouw. Het boekje bevat 21 taken. Taak 1 activeert de voorkennis, 2 t/m 19 bieden nieuwe leerstof, taak 20 recapituleert al het voorgaande in spelvorm. Taak 21 is vaak een onderzoek n.a.v. een vraag die de leerling zelf nog heeft over het onderwerp. De evaluatie aan het eind zorgt voor reflectie op het eigen functioneren.

Topklassers Cultuur - Groep 7/8 - deel 1: Tijdperk 500-1500
items: Mozaïeken, Overstromingen, Vikingen, Kleding, Karel de ?, Vier Heemskinderen, Hanze, Borduurkunst, Gotiek, Zangwedstrijd, Kruistochten, Sophia, Handschriften, Kloostertuin, Liduina van Schiedam, Zwaardvechten, Eten en drinken, Heksen, Lachen, Erfgooiers, Melchior Broederlam.

Topklassers Cultuur - Groep 7/8 - deel 2: Tijdperk 1700-1900
De auteur heeft een aantrekkelijke keuze gemaakt voor het uitdiepen van onderwerpen op het gebied van kunst, geschiedenis, religie en maatschappelijke stromingen in de volgende twee periodes (van de tien periodes in totaal; conform tijdvakkenindeling van de commissie De Rooij):

Tijd van pruiken en revoluties (1700-1800)
Tijd van burgers en stoommachines (1800-1900).

Topklassers Cultuur - Groep 7/8 - deel 3: tijdperk 1500-1700
De auteur heeft een aantrekkelijke keuze gemaakt voor het uitdiepen van onderwerpen op het gebied van kunst, geschiedenis, religie en maatschappelijke stromingen uit de periodes 1500-1600 en 1600-1700 (van de tien periodes in totaal; conform tijdvakkenindeling van de commissie De Rooij).
De onderwerpen zijn heel gevarieerd, bijvoorbeeld Breughel, Dürer, Martelaren van Gorcum, cartografie, schilderijen met een boodschap, Mariaverschijningen enzovoort.

Topklassers Cultuur - Groep 7/8 - deel 4: tijdperk1900-heden
De auteur heeft een aantrekkelijke keuze gemaakt voor het uitdiepen van onderwerpen op het gebied van kunst, geschiedenis, religie en maatschappelijke stromingen in de volgende twee periodes (van de tien periodes in totaal; conform tijdvakkenindeling van de commissie De Rooij):

Tijd van de wereldoorlogen (1900-1950)
Tijd van de televisie en de computer (1950-heden).

Topklassers Cultuur - Groep 7/8 - deel 5: Oertijd, oudheid en Romeinse tijd
De oertijd en de oudheid (tot 3000 v. Chr.)
Romeinse tijd (3000 v. Chr. - 500 n. Chr.)
Items: Kunst in de oertijd, het wiel, Menoïsche cultuur, Pyramides, China, urnencultuur, het paard van Troje, Plato, de katgodin, Germaanse godsdienst, ontstaan van Rome, de zeven wereldwonderen, een sportfestival ter ere van Zeus, Nehalennia, het Romeinse legioen, Romeinse kinderen, vroeg-christelijke kunst, de Varusslag, riolering, wegen, Luxuria.

Meer informatie
SKU 9789006660739-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Topklassers - Cultuur
Jouw waardering