Tjoezz

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Tjoezz - Handleiding

tjz11

€ 5,50

Tjoezz - Kennismakingsset (3-delig)

tjz50

€ 12,50

Tjoezz - Ouderboekje (15 ex.)

tjz02

€ 14,50

Tjoezz - Portfolio cd-rom

tjz12

€ 59,00

Tjoezz - Werkboek (5 ex.)

tjz01

€ 29,50

Tjoezz - Werkboek (incl. ouderkatern)

tjz91

€ 6,95

Wat wil je, wat kan je, wie ben je en wat kies je? Het werkboek Tjoezz helpt je leerlingen in groep 7 en 8 bij hun schoolkeuze voor het voorgezet onderwijs. De uitgangspunten van het werkboek zijn empowerment, zelfwerkzaamheid en bewustwording van het belang van de schoolkeuze voor de toekomst. Het concept van Tjoezz verbindt toekomstoriëntatie en schoolkeuze door middel van het begrip leerroute.

Tjoezz is gebaseerd op de visie van Frans Meijers op loopbaanleren en de Career construction theory van Savickas. Daarnaast is een aantal opdrachten geïnspireerd door Gardners’ meervoudige intelligentie en de notitie ‘Zaak van betekenis’ (Meijers, Wijers, LDC 1997), geadopteerd door het Ministerie van OCW.

Zo werkt Tjoezz

Tjoezz activeert kinderen met testjes, vragenlijsten, actieplannen en bewustwordingsvragen. De belangrijkste antwoorden komen bij elkaar op verzamelbladen, die je vindt in de omslagen van het werkboek. De verzamelbladen gebruiken leerlingen bij de schoolkeuze, maar vormen tegelijkertijd het portfolio dat gebruikt kan worden in het eerste trimester van de brugklas. De totale studielast is 15 - 20 uur.

Naast het aantrekkelijk en uitdagend vormgegeven werkboek is er een handleiding en een speciale ouderkatern. Ook is er een portfolio cd-rom. De cd-rom biedt, na netwerkinstallatie en invoer door jouw leerlingen, een unieke mogelijkheid om het onderwijskundig rapport van je leerling te verrijken met een portfolio toekomstorientatie.

De Tjoezz Kennismakingsset

Wil je Tjoezz eerst proberen? Bestel dan de Tjoezz Kennismakingset, die bestaat uit:

  • een werkboek
  • de ouderkatern
  • een handleiding
Meer informatie
SKU tjz01-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Tjoezz
Jouw waardering