Tekst in Context - Faust

€ 18,99
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

(De docentenhandleiding is te bestellen onder ISBN 9789089642233)

Op uitdagende wijze presenteert dit boek de tradities van een groots literair thema: de Engelse Faust van Christopher Marlowe, de Duitse Historia van Doctor Faustus, La Damnation de Faust van Hector Berlioz, de etsen van Eug++ne Delacroix en ten slotte het Faustthema in de moderne Nederlandse literatuur rond De vieze engel van P.F. Thom+se. De inleiding richt de schijnwerper op Goethe's Faust. Naast mogelijkheden tot vakoverstijgend werken leent het boek zich uitstekend voor een historiserende aanpak: de vier thematische delen trekken automatisch lijnen door de tijd, vanaf de opkomst van de Fauststof in de zestiende eeuw tot aan de moderne literatuur. Ook het ge++ntegreerd literatuuronderwijs en de kunsten (beeldende kunst en muziek in CKV) zullen in dit boek prima lesmateriaal vinden.

'Tekst in Context' is een reeks historische literatuur voor het voortgezet onderwijs, onder redactie van Frits van Oostrom en Hubert Slings. In deze reeks worden de resultaten van decennia wetenschappelijk onderzoek volgens de eisen van de moderne didactiek aan de leerlingen gepresenteerd. De delen bevatten een vertaling van de historische tekst, zijn uitbundig ge++llustreerd en geven veel informatie over de historisch-sociologische context. De serie is op vele manieren en op verschillende niveaus te gebruiken en is enthousiast onthaald door docenten en leerlingen op scholen voor havo en vwo.

- Jef Jacobs is hoofddocent Duitse taal en literatuur van de Middeleeuwen en de vroegmoderne tijd aan de Universiteit Leiden.
- Vincent Laarhoven is docent Engels aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden.
- Ad van der Logt is als lerarenopleider en nascholer verbonden aan de Leidse universitaire lerarenopleiding ICLON.
- Myra Nijhof is docente Duits aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden en medeauteur van verscheidene leermiddelen voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Meer informatie
SKU 1470-01402
ISBN 9789089642363
Druk 1ste
Auteur J. Jacobs
Imprint ?
Aantal pagina's 112
Verschijningsdatum 15 apr. 2010
Verschijningsvorm Paperback
NUR 631 - Duitse taal, letterkunde en cultuur
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Tekst in Context - Faust
Jouw waardering