Superdiversiteit

€ 24,05
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
De 21ste eeuw wordt een eeuw van superdiversiteit. De etnisch-culturele diversiteit in Europa neemt verder toe, ook al proberen regeringen verdere migratie krampachtig af te remmen. In steden als Brussel of Rotterdam vormen mensen met wortels in migratie al de meerderheid van de stadsbewoners.

Superdiversiteit verlegt de bakens van een vastgelopen ideologisch debat over de al-of-niet wenselijkheid van een multiculturele samenleving. Het gaat er in de 21ste eeuw niet langer om of we dit willen, maar hoe we met de reële superdiversiteit omgaan. Vanuit een actief pluralisme kan leven in superdiversiteit niet zonder debat, samenspraak en tegenspraak. Het vraagt wederzijdse betrokkenheid.

Deze zesde druk is volledig geactualiseerd. Het boek geeft niet alleen een synthese van hedendaags onderzoek naar diversiteit in het hart van Europa, maar is ook een blikopener en opstap naar de noodzakelijke normalisering van superdiversiteit. Het geeft een kader voor de interculturalisering die we in onze samenleving en in alle maatschappelijke sectoren nodig hebben.
Meer informatie
SKU 9789462922952
ISBN 9789462922952
Druk 1ste
Auteur Dirk Geldof
Uitgever Acco Uitgeverij
Imprint ?
Aantal pagina's 232
Verschijningsdatum 24 nov. 2015
Verschijningsvorm Paperback
NUR 740 - Mens en maatschappij algemeen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Superdiversiteit
Jouw waardering