Stippestappen 1, map

€ 54,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Stippe, het figuurtje uit deze map, helpt het kind. Het figuurtje wijst de weg naar een goede werk- en leerhouding: stilzitten, stil zijn, concentratie, ontspanning, vinger opsteken, starten en stoppen.

Om het denkproces bewust te kunnen sturen wordt taal gebruikt ter ondersteuning van de 4 fasen van Meichenbaum:

  • Wat moet ik doen?
  • Hoe ga ik dat doen?
  • Ik doe mijn werk
  • Ik kijk na

Kinderen worden niet geboren om als voorbeeldige engeltjes in de klas te zitten. Dat hoeft ook helemaal niet. Maar om te kunnen leren is het van belang dat het kind zich (goed) kan concentreren, de aandacht kan richten en een goede werkhouding heeft. Als dat niet vanzelf gaat……..is er hulp nodig.

Stippestappen biedt een methode waarbij het kind leert om bewust zijn handelingen te sturen.

De training is gebaseerd op de beertjes van de psycholoog Meichenbaum en het werk van pedagoge Kaat Timmerman. De vier beertjes zijn ontwikkeld met het oog op een goede werkhouding van het kind. In deze uitgave komt Stippe in plaats van de beertjes, omdat de ervaring leerde dat met name oudere kinderen de beertjes al gauw te kinderachtig vonden.

Werkhouding kan het gedrag zijn dat een kind laat zien tijdens het uitvoeren van een taak, maar het gedrag kan zich ook afspelen op denkniveau. Het kind doorloopt mét de beertjes vier fasen op cognitief niveau. De beertjes visualiseren de fasen. Aan de basis van alles ligt de concentratie, een noodzakelijke voorwaarde voor een goede werkhouding. Daarnaast zijn er drie vormen van aandacht: gerichte, volgehouden en verdeelde aandacht.

De losbladige map met kopieerbladen bevat een schat aan multifunctioneel materiaal: observatielijst, schoolwerkplan, klassikale instructietekeningen en -pictogrammen, versjes en liedjes, werkinstrumenten als de babbelkous en de babbelmeter, medailles, mandala, ganzenspel, puzzels, kijk- en werkblaadjes, teken-, kleur-, knutsel- en leeropdrachten, toegepaste lesjes en een handleiding.

Door Stippestappen breng je meer rust, houvast en structuur in de klas en in de werkhouding van je leerlingen.
Door Stippestappen heeft elke leerling en elke leerkracht meer succeservaring en een beter leereffect.
Stippestappen kun je aanleren in enkele lessen, direct toepassen en integreren in alle lessen en activiteiten.

De uitgave is zowel geschikt voor klassikaal (groep 3 en 4 m.n.) als individueel gebruik, of het gebruik in kleinere groepjes. Daarom is het ook bij uitstek geschikt als hulpmiddel voor IB-ers en RT-ers.

Meer informatie
SKU sts01
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Stippestappen 1, map
Jouw waardering