Startrekenen - 2F - VO - Leerwerkboek - Deel A + B (paars)

€ 30,35
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

STARTREKENEN 2F VO is een methode rekenen ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo en voor leerlingen in de onderbouw van havo en vwo. De methode sluit naadloos aan op Startrekenen 1F en bereidt leerlingen voor op het vmbo-examen of op de bovenbouw van havo en vwo. Startrekenen 2F vo brengt leerlingen op een laagdrempelige manier de rekenvaardigheid bij die zij in het dagelijks leven nodig hebben. De opdrachten in de leerwerkboeken staan vol aansprekende contexten met functionele illustraties om uw leerlingen voor te bereiden op het gebruik van bronnen in de rekentoets.

STRUCTUUR
De methode bestaat uit twee leerwerkboeken. Deel A behandelt de domeinen Getallen en Verhoudingen, deel B de domeinen Meten & meetkunde en Verbanden. De vier domeinen in Startrekenen 2F vo zijn onderverdeeld in hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft dezelfde opbouw:
1. startopdracht op 1F-niveau: de leerling lost een contextopgave op eigen wijze op en vergelijkt zijn oplossingsstrategie met die van een medeleerling;
2. theorie, voorbeelden en opdrachten: beknopte theorieblokken worden steeds gevolgd door praktische voorbeelden, waarna de leerling de theorie toepast in ‘kale sommen’ en contextopgaven;
3. eindopdracht waarin de leerling de vaardigheden uit het hoofdstuk stap voor stap toepast in een relatief ingewikkelde contextopdracht.

Elk domein wordt afgesloten met een eindproject waarin alle stof uit het domein geïntegreerd aan bod komt. Dit eindproject dient als extra voorbereiding op de domeintoets op 2F-niveau.

VOORBEREIDING OP DE REKENTOETS
In de opdrachten worden aansprekende contexten en functionele illustraties gebruikt. Zo bereidt de leerling zich voor op het gebruik van bronnen in de rekentoets. In de eindopdrachten en eindprojecten oefenen leerlingen met verschillende rekenvaardigheden door elkaar. Met Examencoach rekenen kan een leerling zich online voorbereiden op het examen.

Meer informatie
SKU 9789490998882
Druk 1ste
Auteur Sari Wolters
Imprint ?
Verschijningsdatum 13 jun. 2013
Verschijningsvorm Paperback
NUR 121 - Exacte vakken en informatica VMBO
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Startrekenen - 2F - VO - Leerwerkboek - Deel A + B (paars)
Jouw waardering