Spelend leren bal - sociaal emotionele ontwikkeling

€ 14,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

De bal voor sociaal emotionele ontwikkeling biedt een plezierige manier voor kinderen om te spelen en de competitie met elkaar aan te gaan, terwijl ze al spelende leren. Kennis, houding en vaardigheden worden bij het spel aangesproken.

Spelend leren bal – sociaal emotionele ontwikkeling: basisregels van het spelen
Twee of meer spelers gooien de bal naar elkaar toe. Degene die vangt kijkt op welk vakje de rechterduim landt.

Op de bal voor sociaal-emotionele ontwikkeling (de SEO Bal) staan op elk paneel termen die te maken hebben met sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze bal is het meest geschikt voor kinderen vanaf groep 4 om mee te gaan spelen, omdat kunnen lezen een voorwaarde is om met deze bal te kunnen spelen.

Variaties voor de SEO Bal

  1. Laat de kinderen in een groep de bal rondgooien en vangen, waarbij elk kind een zin maakt met het woord of de term die op het vakje onder de rechterduim staat.
  2. In kleinere groepjes kunnen kinderen ervaringen uitwisselen. Laat ze een voorval vertellen naar aanleiding van wat onder hun rechterduim staat als ze de bal vangen.
  3. Laat de kinderen uitbeelden wat onder de rechterduim terecht komt.
  4. Laat de kinderen een ander kind iets meegeven wat bij de term past die onder hun rechterduim terecht komt. Bijvoorbeeld ‘doorzetten’: ‘Ik wens je veel doorzettingsvermogen toe bij je volgende voetbalwedstrijd.’
  5. Als het spel wordt gespeeld door twee kinderen die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld starten met vijf passen uit elkaar, komen ze een pas naar elkaar toe als de term een positief gevoel geeft en een pas van elkaar af als de term een negatief gevoel geeft.

De bal gebruiksklaar maken!
De buitenbal bestaat uit 32 panelen van stof die aan elkaar genaaid zijn met een speciaal gemaakte ballon aan de binnenkant. De ballon wordt door de opening in de buitenbal gedaan en moet dan opgeblazen worden. Als de ballon helemaal is opgeblazen moet deze niet dichtgeknoopt worden. Draai het einde van de ballon een aantal keren rond en stop deze door het gat in de buitenballon. Zo heeft de ballon een langere levensduur.

Elk setje bestaat uit een buitenbal van 32 panelen. Met daarbij twee ballonnen en een tussenstuk voor gebruik van een pomp. De ballon heeft opgeblazen een doorsnee van 35 centimeter.

Meer informatie
SKU 1480-01799
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Spelend leren bal - sociaal emotionele ontwikkeling
Jouw waardering