Schrijfpalet

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Schrijfpalet, groep 3

spt03

€ 46,50

Schrijfpalet, groep 4

spt04

€ 46,50

Schrijfpalet, groep 5

spt05

€ 46,50

Schrijfpalet, groep 6

spt06

€ 46,50

Schrijfpalet, groep 7

spt07

€ 46,50

Schrijfpalet, groep 8

spt08

€ 46,50

Eigentijdse, gevarieerde schrijfopdrachten voor alle kinderen op de basisschool

Niet alle leerlingen beginnen even enthousiast aan een schrijfopdracht. Met de toegenomen hoeveelheid communicatiemiddelen, zijn zaken als creatief schrijven en schrijftaken vaak enorm veranderd.

Aan dit laatste is bij het samenstellen van Schrijfpalet zeker gedacht! Het aanbod is actueel, functioneel, divers en motiverend. Deze uitgave geeft een grote verscheidenheid aan eigentijdse onderwerpen en herkenbare schrijfopdrachten, alles aangeboden in een zeer gestructureerde vorm.

De gloednieuwe serie schrijfpalet voor groep 3 t/m 8 is een flexibel antwoord op de vraag naar zelfstandig schrijfwerk, creatieve en functionele schrijfopdrachten buiten uw methode om. Het is de vervanger van het product stelfiches en stelopdrachten, die in het verleden werd aangeboden.

Voor wie is schrijfpalet geschikt?
Schrijfpalet is geschikt voor alle kinderen van groep 3 t/m 8. Voor elke groep is een set met 30 opdrachtkaarten beschikbaar.

Waaruit bestaat schrijfpalet?
Schrijfpalet bestaat uit twee delen:
- 30 opdrachtkaarten met 30 schrijftaken voor elke groep;
- 30 kopieerbladen waarop de schrijftaak kort is herhaald. Hier is ook ruimte voor de uitvoering van de schrijftaak;
- Steeds verschillende genres: creatief schrijven, ontspannende teksten, informatieve teksten, poëzie, dialogen, overtuigende teksten en bij de oudere leerlingen ook filosoferende teksten.

Door de eenvoudige, duidelijke opdrachten zijn deze opdrachtkaarten zeer geschikt voor zelfstandig werk en voor het werken in hoeken. Ze kunnen echter ook klassikaal worden gebruikt of in een kieskast.

Hoe werk je met schrijfpalet in de klas?
De kinderen worden stap voor stap begeleid:
- Het schrijven van teksten wordt voorafgegaan door het maken van een planning;
- Tijdens het schrijven worden schrijfstrategieën en reflectie-oefeningen aangeboden;
- Na het uitvoeren van de schrijftaak controleren leerlingen zelf via enkele gerichte vragen.

Functionele opdrachten
Het belang van functionele opdrachten wordt steeds meer onderkend. Bovendien is ons taalgebruik veranderd. Tegenwoordig is het ook belangrijk dat men zich kort en duidelijk kan uitdrukken: we chatten, mailen, sms’en etc. Hiermee is rekening gehouden in de verscheidenheid aan schrijftaken in schrijfpalet.

De variatie in schrijfpalet zit in het tekstaanbod, de genres, de benadering, de opdrachten en het gevraagde eindproduct. Verder is er zeer veel zorg besteed aan de presentatie van de opdrachtkaarten. De kaarten zijn zeer overzichtelijk en hebben een aantrekkelijke lay-out. De schrijfopdrachten zijn kort en duidelijk, zodat elke leerling tot schrijven wordt aangezet. Succeservaring is gegarandeerd. Bestel een serie en oordeel zelf!

Schrijfpalet wordt geleverd als hoogwaardige en duurzame uitvoering, verpakt in een handige opbergbox. Tevens is voor elk pakket een docentenhandleiding beschikbaar, deze is te vinden in het veld ’Extra informatie’, rechtsboven in dit scherm.

Meer informatie
SKU spt03-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Schrijfpalet
Jouw waardering