Presenteren is leren

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Presenteren is leren, K-set

pil55

€ 12,50

Presenteren is leren 1

pil01

€ 44,50

Presenteren is leren 1 tm 4

pil50

€ 165,00

Presenteren is leren 2

pil02

€ 44,50

Presenteren is leren 3 science

pil03

€ 44,50

Presenteren is leren 4 canon

pil04

€ 44,50

Presenteren is leren 1 (vanaf groep 5/6)
Op een betekenisvolle manier bezig zijn met de leerstof en die alleen of samen presenteren. Dat is waar Presenteren is leren voor staat en waarmee u uw leerlingen zeker motiveert!

Stappenkaarten presenteren is leren
De stappenkaarten van Presenteren is leren sturen het proces van informatie verzamelen, verwerken en omzetten in een presentatie met tekst, beeld en evt. geluid maar geven kinderen ook de vrijheid met eigen vragen tot eigen antwoorden te komen. Wat kinderen zelf ontdekken en verwerken onthouden ze beter.

Differentiatie
Voor de snellere of (hoog)begaafde leerlingen (uit lagere groepen) vormen de stappenkaarten bovendien een extra uitdaging. De kaarten hebben drie niveaus, zodat ook zwakkere leerlingen kaarten zelfstandig ‘aankunnen’.

Auteur Alex de Bruijn: “Het sterke aan dit leermiddel is dat als de presentatie – in PowerPoint of voor internet - is gemaakt, het leren niet ophoudt! De presentaties worden bekeken door andere leerlingen die daarvan ongetwijfeld heel wat opsteken. Er ontstaat na verloop van tijd een ‘archief’ aan presentaties: een bron van informatie en resultaat van eigen onderzoek.”

Presenteren is leren bestaat uit:

  • 4 apart bestelbare series stappenkaarten
  • per serie zijn er 30 stappenkaarten in kleur
  • kaarten rond zeer afwisselende thema`s
  • een handleidingkaart voor de leerkracht
  • een instructiekaart met de belangrijkste stappen (kopieerbaar)
  • een overzichtskaart waarop per leerling het leerproces kan worden bijgehouden
Presenteren is leren 2; zeven herkenbare thema`s!
Na het succes van serie 1 is nu ook de tweede serie van Presenteren is Leren beschikbaar. Met de uitbreiding van de serie komen we tegemoet aan de wens van veel leerkrachten. 28 nieuwe stappenkaarten, verdeeld over 7 thema’s bieden u de mogelijkheid uw leerlingen enthousiast aan het werk te zetten met een open opdracht. Met de thema’s Dieren, Voedsel, het Weer, Geld, Reizen, Water en Wonen worden kinderen vanaf groep 6 opnieuw uitgedaagd om hun kennis te verbreden en presentaties te maken. Binnen de thema’s komen de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuuronderwijs ruimschoots aan bod.

Helder is de verbeterde opmaak in twee kolommen: dit maakt de teksten voor de leerlingen overzichtelijk en dus eenvoudiger te lezen. Nieuw zijn de vrolijke, humoristische cartoons: ze spreken de leerlingen aan en motiveren hen extra.

Presenteren is leren 3; thema`s rond wereldorientatie!
De thema’s van de nieuwe serie opdrachtkaarten, Presenteren is leren 3, sluiten niet alleen goed aan op het vakgebied wereldori+ntatie, maar zullen leerlingen met een brede interesse uitdagen om zich nog verder in de onderwerpen te verdiepen!

Presenteren is leren 4; thema`s rond de geschiedeniscanon!

Deel 4 bevat prachtige, uitdagende kaarten rond gevarieerde geschiedenisonderwerpen. Van Karel de Grote tot Annie M.G. Schmidt!

Presenteren is leren Kennismakingsset
De set bevat 12 opdrachtkaarten, 3 suks van elke deel!

Houten kist A4+
Om de serie(s) handig op te bergen kunt u een houten kist A4+ erbij bestellen! De opbergkist is voorzien van 3 vakken. Wilt u alle vier de series opbergen raden we aan om twee houten kisten te bestellen, dit om de series goed uit elkaar te kunnen houden!

Meer informatie
SKU pil01-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Presenteren is leren
Jouw waardering