Nieuwsflits

Waardering:
80% of 100
Op voorraad
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Nieuwsflits Ib/Rt set 4x1 ex

nfl51

€ 47,50

Nieuwsflits totaal Startpakket

nfl50

€ 149,00

Nieuwsflits Leesstrateg BB 1ex

nfl94

€ 14,50

Nieuwsflits Leesstrateg BB 5ex

nfl04

€ 37,50

Nieuwsflits Tekstbegr. BB 1ex

nfl92

€ 14,50

Nieuwsflits Tekstbegr. BB 5ex

nfl02

€ 37,50

Nieuwsflits Tekstb Extr BB 1ex

nfl93

€ 14,50

Nieuwsflits Tekstb Extr BB 5ex

nfl03

€ 37,50

Nieuwsflits Woordens. BB 1ex

nfl91

€ 14,50

Nieuwsflits Woordens. BB 5ex

nfl01

€ 37,50
 • 4-delige serie
 • per boek vier niveaus
 • bundeling nieuwsteksten
 • met oefeningen woordenschat
 • met oefeningen tekstbegrip
 • met oefeningen leesstrategie- 60 pagina's per oefenboek
 • z / w
 • incl. antwoorden

Nieuwsflits: nieuwsteksten mét gerichte extra oefening

Nieuwsflits biedt aan de hand van boeiende nieuwsteksten gerichte extra oefening voor vier belangrijke pijlers van (begrijpend) lezen. Met woordenschatoefening wordt het begrijpen van teksten makkelijker, daarom is er het oefenboek Nieuwsflits Woordenschat. Om gerichte oefening in tekstbegrip aan te bieden zijn er de oefenboeken Nieuwsflits TekstbegripenNieuwsflits Tekstbegrip Extra. Deze Extra variant biedt ook oefening met cloze-teksten (ook wel gatenteksten)! Ook is er Nieuwsflits Leesstrategie, zodat leerlingen wennen aan en oefenen met verschillende leesstrategieën. Bij de teksten in het oefenboek Leesstrategie gaan de leerlingen genietend lezen, verkennend lezen, zoekend lezen, intensief lezen, kritisch lezen en studerend lezen.

Voor welke leerlingen is Nieuwsflits geschikt?

Nieuwsflits is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5 van het basisonderwijs. De niveaus van de boeiendste nieuwsteksten van het afgelopen jaar zijn oplopend van ** naar ***** geselecteerd en gebundeld. Dit betekent dat de teksten met ** een technisch- en begrijpend leesniveau rond AVI-M5 hebben, de teksten met *** rond AVI-M6, de teksten met **** rond AVI-M7, en de teksten met ***** AVI-PLUS.

Waaruit bestaat Nieuwsflits?

Nieuwsflits bestaat uit vier overzichtelijke oefenboeken, waarbij met tabs wordt aangegeven in welk niveau gewerkt wordt. Achterin zitten tevens de antwoorden (overdwars weergegeven), zodat leerlingen de gemaakte opdrachten uit het oefenboek (in een speciaal Nieuwsflits-schrift bijvoorbeeld) ook gemakkelijk zelf kunnen nakijken. In ieder boek zitten per niveau zes teksten met opdrachtbladen. Dit betekent 24 nieuwsteksten met gevarieerde oefeningen per boek! Gemakkelijk differentiëren dus!

Boeiende nieuwsteksten als rode draad

Nieuwsflits laat je leerlingen oefenen met woord- en zinsbouw in Nieuwsflits Woordenschat, laat je leerlingen oefenen met open en meerkeuze-vragen in Nieuwsflits Tekstbegrip, laat je leerlingen daarnaast ook oefenen met cito-achtige cloze-teksten in Nieuwsflits Tekstbegrip Extra, en besteed aandacht aan oefening in zes leesstrategieën in Nieuwsflits Leesstrategie. In de pdf Onderwerpen en data van de teksten kun je zien welke onderwerpen per niveau zijn gekozen en waar in het jaar deze tekst is geschreven. Oud nieuws? Een nieuwstekst blijft altijd interessant! Maak van oud nieuws een nieuwe oefening!

Voor deze uitgave zijn er ook speciale sets voor een hele school of voor een IB’er of RT’er te bestellen!

Meer informatie
SKU nfl51-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Nieuwsflits
Jouw waardering