Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker

€ 12,34
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

‘Onderwijs hoeft toch niet alleen maar leuk te zijn?’ Die uitspraak hoorde Ivo Mijland tijdens een van zijn trainingen aan docenten. Om te begrijpen wat deze docent bedoelde, besloot hij te googelen op ‘onderwijs hoeft niet leuk te zijn’ en stuitte daarbij op een kritische tweet van Andrew Percival, die een ludieke aanval opent op het invoeren van plezier in de les: ‘Na uren is Roger eindelijk klaar met zijn huiswerk: de tafel van vijf aan zijn buurvrouw communiceren in morsecode. Eerder schreef hij een rap over de tafel van drie en legde hij met pasta de tafel van vier. Maar ondanks dit alles weet Roger nog steeds niet wat drie keer vier is; zijn leraren snappen er niets van.’

Dit boek gaat niet over die vorm van leuk. Dit boek gaat namelijk niet over leuk doen maar over leuk zijn. Dit boek gaat niet over hoe je met pepernoten het alfabet legt, of hoe je met een YouTubefilmpje orde houdt in de bovenbouw van het vmbo. Dit boek gaat over het wezenlijkste onderdeel van menselijke relaties: elkaar leuk vinden om je samen te kunnen ontwikkelen. Dit boek gaat over het middel leuk, de moeilijke leuk. Het is de leuk die gaat over je attitude, je zijn.

In dit boek helpt Ivo Mijland je die variant van leuk in 8 etappes onder de knie te krijgen. Als het je lukt om het wezenlijke contact met leerlingen onder de knie te krijgen, belooft de auteur dat het uiteindelijk makkelijker wordt om niet alleen de leukste, maar ook de beste leraar van de school te worden.

Meer informatie
SKU 1310-00037
ISBN 9789079596461
Auteur Ivo Mijland
Aantal pagina's 132 pagina's
Verschijningsjaar 2018
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker
Jouw waardering