Lach en Leer

Waardering:
80% of 100
Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

GAST, da's niet gepast!

lel10

€ 10,00

Haal de Grrr uit agressie

lel03

€ 10,00

Organiseer jezelf

lel02

€ 10,00

Je huiswerk maken zonder ziek te worden

lel04

€ 10,00

MediaWIJS!?

lel16

€ 10,00

Tot over je oren

lel17

€ 10,00

Lach en leeris een nieuwe reeks boekjes, geschreven om kinderen op een begrijpelijke manier te informeren over volwassen onderwerpen. Het zijn onderwerpen die kinderen interesseren, waarmee ze geconfronteerd worden en waar ze niet altijd raad mee weten. Op een luchtige toon worden de thema’s helder in beeld gebracht. Kinderen gaan beseffen dat er voor ieder probleem vaak wel een haalbare oplossing is. Maar ook leerkrachten en ouders kunnen veel opsteken uit deze boekjes.

Organiseer jezelf (zonder je hoofd te verliezen)
Vandaag de dag moeten kinderen goed kunnen organiseren. Huiswerk maken, de tas inpakken, buitenschoolse activiteiten doen en daar rekening mee houden in de planning, zoals sport, muziek…….

Deze praktische gids helpt kinderen hun tijd en taken goed te organiseren. Kinderen leren wanorde overwinnen, prioriteiten te stellen, geen zinloze tijd te verliezen, ‘projecten’ te plannen. Zo gaan ze de voordelen zien van organiseren: minder stress en meer succes.

Haal de Grrrrrr uit de agressie
Sommige kinderen hebben hulp nodig bij het beheersen van hun woede. Ze worden ontzettend boos en gaan over de schreef. Dit boek bevat degelijke informatie maar is ook humoristisch met leuke tekeningen. Het helpt kinderen hun woede te begrijpen en te komen tot een positieve, gezonde oplossing. Ze zien dat woede een normale emotie is, maar dat geweld geen oplossing biedt. Praktische suggesties met ondermeer een stappenplan om tot ontspanning te komen.

Je huiswerk maken zonder ziek te worden
Het maken van huiswerk en het leren van lessen is voor vele kinderen een heuse opdracht. ’Hoe plan je je huiswerk en je lessen?’, ‘Waar maak je beste je huiswerk?’, ‘Waarop let je bij het plannen van een langlopende taak?’ …

Op deze en nog andere vragen biedt dit boekje een antwoord. Naast een tekst op kindermaat met vele tips, schema’s en tekeningen zijn ook tips voor ouders en voor leraren opgenomen.

Broer en zus - Voor eens en altijd?!  (Dit artikel is helaas uitverkocht)
Broers en zussen kunnen het elkaar behoorlijk moeilijk maken! Terwijl het zo fijn zou zijn als ze goede vrienden zijn. Broers en zussen kunnen echte maatjes worden, samen door het vuur gaan, lol en geheimen delen... Broer en zus is een herkenbaar boek voor alle kinderen die broers en zussen hebben. Ook is het een handig en informatef gidsje voor leerkrachten, begeleiders en ouders. Het boek bestaat uit een korte quiz, leuke weetjes over broers en zussen, verschillen tussen oudste, middelste en jongste kinderen, 5 manieren om een hechte vriendschap te sluiten en heel veel (overlevings)tips.

Zeg vaarwel tegen uitstel! (Dit artikel is helaas uitverkocht)
Bij sommige leerlingen stapelt het (huis)werk zich steeds meer op. Afspraken worden niet nagekomen of een werkstuk wordt op het allerlaatste moment in elkaar geflanst. In dit boekje staan volop tips die leerlingen motiveren om iets af te maken. Geen smoesjes of getreuzel meer, maar ontdek en ervaar de voordelen van niet-uitstelgedrag. Het is uitermate geschikt voor leerlingen die moite hebben met plannen, slecht tot actie komen en steeds alles uitstellen. Tevens is het handig voor leerlingen die beginnen leren om te gaan met voorbereidingen en grote hoeveelheden werk als spreekbeurten, werkstukken, verslagen, weekplanningen en proefwerken.

Gast, dat is niet gepast! (Leer wat manieren!)
Goede manieren zijn nodig om fijn en leuk contact te hebben met andere mensen. Slechte manieren zijn niet cool, maar belemmeren je juist om te krijgen wat je wilt. Dit boekje laat geen slechte manier onbesproken: neuspeuteren, kontkrabben, winden laten en nog vele anderen. De onderwerpen worden duidelijk uitgelegd. Daarnaast krijgt de leerling allerlei manieren aangereikt om kleine problemen netjes en discreet op te lossen. Manieren zijn er niet alleen voor ’kakkers’ of ’hielenlikkers’, de informatieve tips in dit boek zijn geschikt voor alle leerlingen van 8 t/m 13 jaar!

Hadden Dino's ook al stress!? (Dit artikel is helaas uitverkocht)
Leerlingen zijn al jong bezig met plannen, toetsen maken, meerdere dingen tegelijk doen, afspraken nakomen enz. Al deze activiteiten kunnen stress veroorzaken. Dit praktische boekje staat vol bemoedigende tips en trucjes voor kinderen om beter met stress om te gaan.

Tot over je oren
Sommige leerlingen lopen met hun hoofd in de wolken, beginnen te stotteren of te blozen of hun hart gaat harder kloppen als er een bepaalde klasgenoot (of iemand anders!) voorbij komt. Ze zijn verliefd! Tot over je oren staat staat vol nuttige informatie over 'vlinders in je buik'.

Mediawijs!?
Veel leerlingen hebben een gsm. Ze zitten op Hyves, MSN en Facebook. Kinderen gamen online en sommigen hebben een eigen website. Moderne media zijn interessant, leuk en sociaal, maar het is belangrijk om slim om te gaan met de mobiele telefoon en gegevens op internet.

In dit praktische boekje staan veel tips over sociale netwerken, surfen op internet, chatten, googelen, bloggen en omgaan met de mobiele telefoon. Zorg ervoor dat uw leerlingen mediawijs worden!

Meer informatie
SKU lel01-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Lach en Leer
Jouw waardering