Kwaliteitenspel PLUS

€ 29,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

KWALITEITENSPEL PLUS (ISBN 9789074123259)
Versie in eenvoudig Nederlands

Kwaliteitenspel PLUS is een vereenvoudigde versie van het Kwaliteitenspel. Daarbij is bijvoorbeeld -ªflexibel-ª vervangen door -ªniet moeilijk doen-ª, -ªambitieus-ª door -ªveel willen bereiken-ª en -ªenthousiast-ª door -ªmet plezier dingen doen-ª. Ruim de helft van de begrippen uit het Kwaliteitenspel zijn op deze manier vervangen door eenvoudige omschrijvingen. Daardoor is het spel heel geschikt om mee te werken bij mensen met niet zo-ªn grote woordenschat en ook bij kinderen vanaf 9 jaar.

Door middel van het Kwaliteitenspel PLUS kun je nagaan hoe goed jij jouw medespelers en jezelf kent. Hoe zie jij de ander en hoe ziet de ander jou? Wellicht ziet de ander kwaliteiten bij jou waar jij je niet van bewust bent!

Het spel bestaat uit drie groepen kaarten:
1. Kwaliteiten (59 kaarten). Dit zijn prettige eigenschappen die iemand kan hebben, bijvoorbeeld -ªbetrouwbaar zijn-ª, -ªgrappig zijn-ª of -ªprecies zijn-ª.
2. Vervormingen (54 kaarten). Dit zijn onprettige eigenschappen, bijvoorbeeld -ªbrutaal zijn-ª, -ªslordig zijn-ª of -ªvlug afgeleid zijn-ª.
3. Voorwaarden (23 kaarten). De vraag daarbij is: Wat heb jij nodig om je kwaliteiten in te zetten of te voorkomen dat je in je vervormingen terecht komt? Voorbeelden daarvan zijn: -ªin jezelf geloven-ª, -ªje veilig voelen-ª of -ªuitgedaagd worden-ª.

Er zijn talloze toepassingen van het spel in werk en priv+. Voorbeelden daarvan zijn: samenwerking in teams, het geven van feedback, bewust-+ worden van de eigen sterke en/of minder sterke kanten, vergroten van het zelfvertrouwen, functio-+ne-+ringsgesprekken, loopbaan-+planning en individuele begeleiding.

Bij het spel vind je instructies voor vier spelvormen, die je ook kunt downloaden op www.kwaliteitenspel.nl.

Als je van plan bent het spel in uiteenlopende situaties in groepen of teams te gaan gebruiken, is het raadzaam ook de ringband -ªHandleiding Kwaliteitenspel-ª aan te schaffen (ISBN 9789074123037). Je vindt daarin 20 spelvormen en uitgebreide achtergrondinformatie.

Als je je verder wilt verdiepen in de theorie over kwaliteiten, is het boek -ªKwaliteiten - een verfrissende kijk op eigen aardigheden-ª (ISBN 9789074123020) een zeer geschikt hulpmiddel. Je vindt in dit boek ook veel vragen en opdrachten om de theorie toe te passen.

Meer informatie
SKU 1470-01638
Druk 1ste
Auteur Peter Gerrickens
Imprint ?
Verschijningsdatum 1 mrt. 2012
Verschijningsvorm Paperback
NUR 780 - Economie en bedrijf algemeen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Kwaliteitenspel PLUS
Jouw waardering