Kijk en beleef - Emotionele vaardigheden

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Kijk en beleef - Weerbaarheid

1480-01045

€ 18,00

Jonge kinderen kunnen vaak nog moeilijk omgaan met hun emoties. Met de serie Kijk en beleef kun je hun sociaal-emotionele ontwikkeling op haast systematische wijze begeleiden. In elk boek komt een sociaal-emotioneel thema op herkenbare en toegankelijke wijze aan de orde. Ieder thema is uitgewerkt in de vorm van een kort verhaal en tien tekeningen. In een apart kader staan enkele startvragen die je in het kringgesprek kunt gebruiken. In de verhaaltjes spelen leeftijdsgenootjes de hoofdrol en over hún gedrag gaat het gesprek. Dat geeft kinderen in de kring de ruimte om zich vrij te uiten over de situaties in het boek. Je krijgt op deze manier veel informatie over hoe kinderen in de groep zich op sociaal-emotioneel gebied ontwikkelen.

Kijk en beleef - Weerbaarheid is het enige boek van de serie dat nog te bestellen is. 

Sterke punten Kijk en beleef:

  • Voor kinderen herkenbare thema’s ondersteund door foto’s en van echte kinderen
  • Geschikt voor het kringgesprek, speciale momenten of in kleine groepjes en individueel
  • Didactisch eenvoudig in te zetten: vragen staan steeds onder de tekst naast de paginagrote illustratie met tips voor activiteiten
  • Weinig voorbereidingstijd
  • Kijk en beleef wordt samengesteld en besproken in een redactieteam dat bestaat uit leraren van de onderbouw van het primair onderwijs, auteurs, redacteuren en uitgever.

Kijk en beleef - Weerbaarheid

Opkomen voor jezelf gaat niet altijd vanzelf. Verhaal over Lucy die voor het eerst naar de naschoolse opvang gaat. Best spannend. Maar Lucy leert al snel voor zichzelf op te komen. Prentenboek met tips en vragen voor het kringgesprek.

Lucy gaat voor het eerst naar de naschoolse opvang. Wat zijn daar veel kinderen! En ook zoveel grote kinderen! Dat is wel even wennen voor Lucy. Dan wordt ze ook nog overgeslagen bij het drinken uitdelen en wordt zelfs haar lekkere banaan afgepakt. Maar Lucy leert al snel op te komen voor zichzelf!

Meer informatie
SKU kwin-0711-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Kijk en beleef - Emotionele vaardigheden
Jouw waardering