Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel

€ 34,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Het succesvolle kwaliteitenspel is in een nieuw jasje gestoken! Niet alleen is het ontwerp verbeterd, er zijn ook twee VO-kwaliteiten toegevoegd. 

Doel van het kwaliteitenspel is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld. Het spel bestaat uit een handleiding en 92 prachtig geïllustreerde kaartjes, waarvan 60 kaartjes basiskwaliteiten bevatten en 32 kaartjes voortgezette kwaliteiten.

Met behulp van de kwaliteitenkaartjes kun je op een leuke manier met jouw leerlingen in gesprek komen over hun kwaliteiten. De kaartjes kunnen op verschillende momenten en met verschillende doelen ingezet worden in de dagelijkse onderwijspraktijk.

De kaartjes kunnen zowel op individueel niveau, in kleine groepjes als klassikaal gebruikt worden. Uitgangspunt voor een gesprek is steeds het woord op een kaartje, waarbij concrete vragen worden gesteld door de leraar, mentor, interne begeleider of zorgcoördinator.

Voor wie is deze uitgave geschikt?

De kwaliteitenkaartjes zijn geschikt voor jeugd van zeven jaar en ouder. Ook volwassenen kunnen het spel met veel resultaat gebruiken. Het Ken je kwaliteitenspel is te gebruiken in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.

Gebruikers over het spel

“De kinderen waren heel enthousiast. Ze waren erg open over hoe ze over dingen dachten. Vaak verrasten ze mij met hun reacties en opmerkingen.”

“Het werken met de kaartjes creëert een prettige, open sfeer. Het zorgt ervoor dat kinderen meer over zichzelf en anderen gaan nadenken en elkaar anders gaan bekijken.”

“Ik heb bewust twee jongens uitgekozen met wie ik in de groep nog wel eens moeite heb. We hebben een half uurtje gesproken over hun kwaliteiten. Ik merkte daarna echt een verandering in het contact: ze zijn een stuk opener naar mij toe.”

Meer informatie
SKU 32420
ISBN 9789065081452
Uitgever CPS uitgeverij
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel
Jouw waardering