Jaarboek Mens & Maatschappij - Wegen rond pensionering

€ 30,99
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Weinig onderwerpen houden de gemoederen zo bezig als de toekomst van ons pensioen. De onzekerheid op de financiële markten en de vergrijzing van de samenleving zetten traditionele opvattingen over werk en pensioen op hun kant. De veranderende pensioenregelingen nopen tot langer werken en het ontwikkelen van nieuwe werkarrangementen voor een optimale inzet van ouderen op de arbeidsmarkt. Pensionering verandert bovendien steeds meer in een proces dat zich over een reeks van jaren kan uitstrekken. Wegen rond pensionering: nieuwe transities en trajecten laat niet alleen zien hoe het verlaten van de arbeidsmarkt in de loop van de afgelopen decennia is veranderd, maar toont ons ook de wegen waarlangs nieuwe generaties ouderen hun loopbaan en participatie vormgeven en voortzetten.

Kène Henkens is verbonden aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en tevens hoogleraar Pensioensociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Matthijs Kalmijn is hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens verbonden aan het NIDI. Fleur Thomése is universitair hoofddocent Sociologie en directeur van het Talma Institute for the Study of Work, Care, and Welfare aan de Vrije Universiteit.

Met bijdragen van Marleen Damman & Kène Henkens; Maria Münderlein, Joop Schippers, Ferry Koster & Pearl Dykstra; Mark Visser, Maurice Gesthuizen, Gerbert Kraaykamp & Maarten Wolbers; Rabina Cozijnsen, Nan Stevens & Theo van Tilburg; Levi van den Bogaard & Matthijs Kalmijn; Hanna van Solinge & Ellen Dingemans.
Meer informatie
SKU 9789089646422
Druk 1ste
Auteur Matthijs Kalmijn
Imprint ?
Verschijningsdatum 15 jan. 2014
Verschijningsvorm Paperback
NUR 740 - Mens en maatschappij algemeen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Jaarboek Mens & Maatschappij - Wegen rond pensionering
Jouw waardering