Ik Mik Loreland 1 t/m 10 DVD

€ 34,50
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals

De serie Ik Mik Loreland is bedoeld voor groep 3 en 4 en sluit inhoudelijk goed aan op de methode Veilig leren lezen van uitgeverij Zwijsen. Met behulp van verhaaltjes, dans en zang krijgen kinderen plezier in lezen en schrijven.

Dvd Ik Mik Loreland 1-10

De dvd bevat de aflevering 1 t/m 10. Hierin staan leesplezier, motivatie, begrijpend luisteren en lezen centraal.

Afleveringen Ik Mik Loreland dvd

 1. Loria Loreland
 2. Rozegeur en maneschijn
 3. Sjok, sjok, sjok
 4. Ha ha haakpen is de naam
 5. Tien tenen op een rij
 6. Zes ogen en een boze buik
 7. Doolpoezen en dwaalapen
 8. Een dikke, dansende draak
 9. EE-vreters en koe-koekklokken
 10. Zeepbellen en ijsschotsen

Ik Mik Loreland

In de eerste serie van twee keer tien afleveringen staan leesplezier, motivatie, technisch en begrijpend lezen en taalbeschouwing centraal. De tweede reeks van acht afleveringen gaat inhoudelijk wat verder. Daarin komen moeilijke letterclusters, leesstrategieën en begrijpend lezen aan bod. Ik Mik Loreland is mede tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van OCW op advies van de Stichting Lezen.

Naast Mik en Sokje, speelt de figuur Karbonkel een hoofdrol in Ik Mik Loreland. In eerste instantie verscheen hij soms ook als griezelige één-ogige vis met scherpe tanden en dat leverde meer angst op bij jonge kinderen dan was voorzien. Schooltv heeft daar toen direct op gereageerd door de spannende muziek achter deze scènes weg te nemen en de vis uit de serie te halen. Naarmate de serie vordert wordt Karbonkel steeds menselijker en liever. Ten behoeve van de meest angstige kinderen is er een achter de schermen-productie gemaakt, die scholen op verzoek kregen toegestuurd. Het programma kan te spannend zijn voor kinderen onder de 9 jaar.

Ter aanvulling van de Ik Mik Loreland 1-10 DVD kun je de Ik Mik Loreland 11-20 DVD en de Ik Mik Loreland 21-28 DVD bestellen.

Meer informatie
SKU 3152
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Ik Mik Loreland 1 t/m 10 DVD
Jouw waardering