Hoezo techniek?

€ 28,35
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Technische geletterdheid als link tussen onderwijs, bedrijf en maatschappij.

De vraag is hoog naar hooggekwalificeerde, breed inzetbare, STEM-geletterde medewerkers. Er is een blijvende behoefte aan profielen die gerelateerd zijn aan wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde (STEM). Bovendien prefereren bedrijven medewerkers met 21st century skills: initiatief nemen, flexibel zijn, probleemoplossend te werk gaan, in team kunnen werken...

De vraag rijst hoe onderwijs en maatschappij de nodige aandacht kunnen schenken aan het opwaarderen en vormen van de huidige en toekomstgerichte, technische, geletterde profielen. Hoe men van leerlingen en medewerkers, probleemoplossers, competente teamspelers en initiatiefnemers kan maken.

Hoezo techniek? maakt je deelgenoot in de zoektocht naar wat techniek is en gaat na wat de links zijn tussen techniek, onderwijs, bedrijf en maatschappij. Dit boek start met de evolutie van techniekonderwijs over de tijd heen. Daarna worden percepties en misconcepties geanalyseerd en (academisch) weerlegd. De voorstellen van de Vlaamse regering om meer technische beroepen aantrekkelijker te maken (TOS21) komen aan bod, het technisch proces wordt bekeken op basisniveau en op het niveau van de meerwaardezoeker. Via diverse practica en leerprikkels kunnen leerlingen gestimuleerd worden om los te komen van het traditionele, reproductieve denken. Er is ook aandacht voor samenwerkingsvormen, de evolutie van samenwerken en de positie van de leerkracht daarin en ten slotte komen de bedrijven in beeld.

Hoezo techniek? richt zich tot iedereen met interesse voor techniek, van kleuterleiders, leerkrachten lager onderwijs, leerkrachten secundair onderwijs, tot lerarenopleiders, bedrijfsleiders en beleidsmakers.
Meer informatie
SKU 9789463443777
ISBN 9789463443777
Druk 1ste
Auteur Bart Huyghe
Uitgever Acco Uitgeverij
Imprint Acco
Verschijningsdatum 9 okt. 2017
Verschijningsvorm Hardback
NUR 846 - Didactiek
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Hoezo techniek?
Jouw waardering