Help! Mijn kind zit op YouTube

€ 16,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Veel ouders denken dat elke YouTuber een vlogger is. Of dat je op YouTube alleen kattenkwaadvideo’s kunt bekijken van schreeuwende en scheldende jongeren die het verkeerde voorbeeld geven. Onwetende ouders struikelen bijna over hele en halve misverstanden, die door expert Bas van Teylingen - zelf een YouTubende vader - vakkundig in perspectief worden geplaatst. Voor ouders die zich interesseren in de belevingswereld van hun kinderen is het boek ‘Help! Mijn kind zit op YouTube’ een absolute aanrader.

‘Help! Mijn kind zit op YouTube’ is een verhelderende overlevingsgids voor ouders die bang zijn dat hun kind geobsedeerd is door YouTube en die geen idee hebben wat deze wondere wereld inhoudt. Ouders die de verbinding met hun kind een beetje zijn kwijtgeraakt of bang zijn om die kwijt te raken. Na het lezen snap je beter waarom je kind zo gefascineerd is door YouTube en kun je als ouder meepraten over hun helden en onderwerpen die hen interesseren. Of zoals actrice en schrijfster Ilse Warringa (Juf Ank in De Luizenmoeder) en moeder van twee kinderen (14 en 12) in haar voorwoord schrijft: “Aan het einde van het boek heb ik geaccepteerd dat YouTube er simpelweg bij hoort en ben ik zelfs een beetje minder bang geworden voor YouTube".
Sterker nog, ze kijkt nu soms filmpjes met haar kinderen mee: “De ontwikkeling van humor is het allerbelangrijkste binnen de opvoeding. Samen lachen om iets wat je allebei even grappig vindt, daar kan niks tegenop.”

Over de auteur
Bas van Teylingen (1974) is misschien wel de oudste YouTuber van Nederland, op Marijke Helwegen na dan... Maar vooral is hij vader van drie kinderen die amper meer ‘gewoon’ tv kijken, maar non-stop op YouTube te vinden zijn. Bas, jarenlang tv-regisseur en programmamaker, besloot zich op die online wereld te focussen. Intussen is Bas een autoriteit en wordt hij - als er nieuws is over YouTube - vaak als kenner naar voren geschoven in actualiteitenrubrieken, showbizzprogramma’s en zelfs het NOS Journaal. Bas zette jongerenplatform #FIRST op, werd zelf YouTuber en regisseerde ‘De Film van Dylan Haegens.’ Diezelfde Dylan Haegens, met ruim 1,5 miljoen abonnees en gemiddeld 20 miljoen views per maand een supersuccesvolle YouTuber, kon van zijn hobby - video’s bedenken en produceren - zijn beroep maken. YouTube is zijn baan. Datzelfde geldt voor Giel de Winter van Stuk TV, Milan en Enzo Knol of Kalvijn, een greep uit bekende namen die in dit boek uitleggen dat ze zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie.

Meer uitgaven over Mediawijsheid bestel je hier.

Meer informatie
SKU 9789085675150
ISBN 9789085675150
Auteur Bas van Teylingen
Uitgever FC Klap
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Help! Mijn kind zit op YouTube
Jouw waardering