Groepsdynamica / Werken in en met groepen

€ 38,96
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Groepsdynamica is de wetenschappelijke studie over het gedrag van mensen in groepen. Daarnaast is het een algemeen gebruikte term voor de processen die zich in groepen afspelen en de interventies die je er als deelnemer of begeleider op kunt uitoefenen. Je kunt hierbij denken aan de volgende vragen: waarom sluiten mensen zich wel of niet bij een groep aan, hoe kunnen zij invloed uitoefenen op het functioneren van een groep en waarom zij besluiten om een groep te verlaten? Ook komt in de groepsdynamica aan de orde waarom bepaalde groepen beter of juist minder goed functioneren en hoe mensen leren van elkaar.

In Groepsdynamica: Werken in en met groepen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ontwikkeling die groepen doormaken vanaf de vorming van een groep. Thema\'s die in het boek voorkomen zijn de impact van groepsdynamica op de mens, specifiek de mens die een groep begeleidt of er (professioneel) deel van uitmaakt. Waarom voel je je bij sommige groepen als een vis in het water, en voel je je in andere groepen niet welkom of zelfs onveilig? Hoe kun je een goede groep behouden, en je kennis en vaardigheden gebruiken om \'lastige\' groepen de goede kant op te bewegen?
Er zijn diverse boeken geschreven over groepsdynamica, maar dit boek is uniek omdat het vooral uitgaat van de (aankomend) groepsbegeleider, die zelf ook deel uitmaakt van groepen bijvoorbeeld als student of als beginnend beroepsbeoefenaar. Het boek is laagdrempelig geschreven en bevat veel praktische oefeningen, die zowel in lessen als tijdens stages of op werkplekken zijn uit voeren. Het boek richt zich vooral op studenten en (beginnend) beroepsbeoefenaren uit opleidingen en beroepen in gezondheidszorg, onderwijs, toegepaste psychologie en welzijn.

Monique Frequin-Bekker is sociaalpsycholoog en arbeids- en organisatiepsycholoog en is praktisch werkzaam als opleider en begeleider van docenten en trainers. Zij doet dit vanuit haar bedrijf BOC-onderwijsadvies.

Meer informatie
SKU 1470-01441
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Groepsdynamica / Werken in en met groepen
Jouw waardering