Formatief toetsen in de les

Waardering:
100% of 100
Verschijnt 6 maart 2020
€ 32,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Formatief toetsen in de les: Wil jij weten hoe je formatief toetsen kunt toepassen in jouw lessen? In  het boek Formatief toetsen in de les introduceren de auteurs een model van formatief toetsen, om dit cyclische proces zichtbaar te maken en om te kunnen gebruiken bij het ontwerpen van jouw lessen.

Deze uitgave verschijnt 6 maart 2020.

Formatief toetsen in de les

Met formatief toetsen maak je niet alleen zichtbaar wat geleerd is, maar vooral ook wat nog te leren is. Doelgericht toetsen maakt het vaststellen van specifieke leerbehoeften, het geven van feedback en het nemen van beslissingen over het vervolg van het leerproces mogelijk. Dit kan meerdere keren in een les, door zowel de docent, leerling of een klasgenoot.

In dit praktische boek worden bij de drie ingrediënten van formatief toetsen – doel, toets en gevolg – voorbeelden, stappenplannen en werkvormen beschreven om formatief toetsen toe te passen in de les. Ook bespreken de auteurs in Formatief toetsen in de les voorwaarden en technieken die formatief toetsen kunnen ondersteunen en is er aandacht voor het gebruik van ICT-middelen.

Over de auteurs

Meike Berben is docent Nederlands en Frans en onderwijskundige. Nadat ze een aantal jaren als docent in het voortgezet onderwijs en NT2-onderwijs werkte, startte ze in 2011 bij CPS. Als adviseur begeleidt ze docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs op het gebied van didactiek en taal. Haar specialismen zijn differentiëren in de les, formatief toetsen, ICT in de les en activerende didactiek.

Joke Koopman werkte in het vo, mbo en hbo als docent Nederlands, onderwijskundige en teamleider. Sinds 2016 is zij adviseur bij CPS. Ze verzorgt trainingen, advies- en begeleidingstrajecten voor docenten en leidinggevenden met betrekking tot docentvaardigheden, leiderschap en onderwijskwaliteit. Haar expertise ligt op het gebied van middenmanagement, toetsing en examinering, didactiek en taal.

Roel Vos is adviseur bij CPS en traint docenten in het ontwerpen en geven van effectieve lessen. Benaderingen die hij daarbij gebruikt zijn formatief toetsen, differentiëren, digitale didactiek, gamificatie, activerende didactiek en samenwerkend leren. Ook begeleidt hij secties van de exacte vakken, bijvoorbeeld bij examentrainingen, aangezien hij een achtergrond heeft als docent scheikunde.

Boek: Formatief toetsen in de les
Auteurs: Meike Berben, Joke Koopman en Roel Vos
ISBN: 9789065081698

Meer informatie
SKU 32433
Delivery time Verschijnt 6 maart 2020
ISBN 9789065081698
Auteur Meike Berben, Joke Koopman en Roel Vos
Uitgever CPS Uitgeverij
Verschijningsjaar 2020
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Formatief toetsen in de les
Jouw waardering