Financieel Management

€ 28,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Als ondernemer of manager van een kleine of middelgrote onderneming richt u zich het liefst op uw eigen vakgebied, of houdt u zich bezig met commercie. Natuurlijk hebt u ook interesse in de cijfers van uw onderneming, maar dan gaat het vooral om het saldo van de bankrekening en het maken van de kostprijscalculaties.

Financieel management maakt het financieel reilen en zeilen van organisaties inzichtelijk voor ondernemers en managers, die daar van huis uit geen affiniteit mee hebben. U vindt in dit boek precies die aspecten van financieel management waar u behoefte aan hebt:
* winst-en-verliesrekening, balans en kasstroomoverzicht;
* bedrijfsresultaat, ebit, ebitda en nettowinst;
* management van het werkkapitaal, kasstromen;
* financiële planning, begroten en budgetteren;
* investeren, kopen en verkopen;
* management accounting en financial accounting.

In deze geheel geactualiseerde derde herziene druk is er extra aandacht voor earningsmanagement, kengetallen en de samenhang tussen openingsbalans, winst-en-verliesrekening, kasstroom en eindbalans.

Kees van Alphen is ondernemer en (mede) eigenaar van Sustinno en TreFoil Energy. Hij was 25 jaar directeur-grootaandeelhouder van een middelgrote organisatie-adviesbureau. Hij schreef diverse bedrijfskundige handboeken voor managers en ondernemers.
Arco Verolme, mede-auteur van de derde herziene druk, is eigenaar van Vimoa Interim management & Organisatieadvies en parttime hbo docent Finance, Accounting & Supply Chain Management.
Meer informatie
SKU 9789462201620
ISBN 9789462201620
Druk 3e
Auteur Kees Alphen
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Imprint Academic service
Verschijningsdatum 1 okt. 2015
Verschijningsvorm Paperback
Geïllustreerd Ja
NUR 801 - Management algemeen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Financieel Management
Jouw waardering