Effectiever leren met leerstrategie+½n

€ 23,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

De Onderwijsraad stelt dat het ontdekken en stimuleren van talent een taak van het onderwijs is. Met de invoering van de Wet Passend onderwijs is dit streven nog eens onderstreept. Maar als docent heb je het druk en zijn de beschikbare middelen vaak beperkt. Hoe zorg je er dan toch voor dat de individuele capaciteiten van je leerlingen kunnen opbloeien?

Onderzoek toont aan dat leerstrategie+�n een krachtig middel zijn om aan dat ideaal vorm te geven. Leerstrategie+�n zijn concrete manieren van leren: hiermee leren kinderen hoe ze moeten en kunnen leren. Zo leren ze met de strategie \'Jezelf kennen\' welke taken bij hen passen en welke vaardigheden ze juist vaker moeten oefenen. Om zichzelf voor een taak te motiveren kunnen ze de strategie \'Het nut zien\' inzetten.

Pieternel Dijkstra behandelt per hoofdstuk een leerstrategie en geeft praktische tips waarmee je leerlingen kunt helpen zich deze eigen te maken en te gebruiken. Zo help je al je leerlingen het beste uit zichzelf te halen.

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog, lector, wetenschappelijk onderzoeker, auteur en trainer. Ze ontwikkelt Bachelor- en Masteropleidingen en trajecten op het vakgebied van de psychologie en de welzijnssector voor diverse opleidingsinstituten.

De serie In de klas
Dit boek hoort bij de serie In de klas. Deze serie bestaat uit een reeks praktische boeken voor docenten, leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers. De boeken zijn geschreven door professionals uit het vakgebied. Zij geven achtergrondinformatie en praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Meer informatie
SKU 1470-01440
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Effectiever leren met leerstrategie+½n
Jouw waardering