Dokter Corrie lespakket (extra set 5 leerlingen)

€ 13,00
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals

Let op: deze aanvulset voor 5 leerlingen is alléén te bestellen in combinatie met een Dokter Corrie lespakket (hier te bestellen)!

Het lespakket van Dokter Corrie bevat 6 lessen, met elke les toegang tot de video’s van Schooltv, een verdiepende instructie, inoefening op het digibord én denk door en doe-bladen. De uitdagende opdrachten op deze denk door en doe-bladen zijn ontwikkeld volgens de meervoudige intelligentietheorie en de 21ste eeuwse vaardigheden. De lessen gaan over de onderwerpen zoenen, liefde, puberteit, seks, verschillende relaties en online. 

Met de combinatie van beeld (Schooltv-video’s) en lesstof stimuleert het lespakket de kinderen om in actie te komen, samen te werken en oplossingen te bedenken. Het lespakket is flexibel inzetbaar tijdens de les of in een weektaak en draagt bij aan hogere leeropbrengsten. De lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met Rutgers. 
Bekijk of probeer hier een proefles of download de Denk door en doe-blad bij les 1 onder Bijlagen op deze pagina.

Het lesaanbod sluit aan op de kerndoelen voor groep 7 en 8. Het lespakket hoort bij het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld. Alle lessen duren ongeveer 50 minuten: 20 minuten video Schooltv, 15 minuten voor de digi-les en 15 minuten verwerking met de denk door en doe-bladen.

Je ontvangt met dit lespakket dus 6 lessen met:

 • toegang tot de Schooltv-video’s via de digi-omgeving
 • digiles met verdiepende instructie en inoefening
 • 3 denk door en doe-bladen per leerling (2 lessen per blad)

Lespakket Dokter Corrie

 • Een basislespakket is voor 25 leerlingen, geeft toegang tot 6 digilessen en bestaat uit 3 denk door en doe-bladen per leerling. Je kunt het aantal denk door en doe-bladen met een veelvoud van 5 exemplaren verhogen. Overleg met je collega’s; voorkom dubbele bestellingen.
 • Je ontvangt alle denk door en doe-bladen in 1 zending
 • Je ontvangt tevens een geprint certificaat met jouw persoonlijke link naar de digilessen en de link naar de antwoorden van de toetsen.
 • Je krijgt vanaf het moment van bestellen 15 maanden toegang tot de digilessen. Dit is niet schooljaar gebonden.

De Dokter Corrie Show

Dokter Corrie, vol humor gespeeld door Martine Sandifort, beantwoordt vragen van kinderen op het gebied van puberteit, seksualiteit en relaties.

Video - Kinderen reageren op seksuele voorlichtingsboek 'Dokter Corrie geeft antwoord'

Hoe komen kinderen van 10 erachter wat seks is? Welke vragen hebben zij over seks en puberteit? Kinderen uit groep 7 reageren op het boek 'Dokter Corrie geeft antwoord'. 

Meer informatie
SKU LDCOLP-5
Uitgever Schooltv
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Dokter Corrie lespakket (extra set 5 leerlingen)
Jouw waardering