Differentiatie in de klas

€ 35,99
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Hoe bied je passend onderwijs aan alle leerlingen? Praktische aanreikingen voor leraar, intern begeleider en teams om differentiatie een gewoonte te maken.

11 essenti+le elementen voor succes in een gedifferentieerde klas
Differentiatie in de klasbiedt belangrijke elementen voor succes in groepen van verschillende leerniveaus. De bedoeling van het boek is het werk in de klas te ondersteunen. Het werk van leraren, maar ook van remedial teachers, intern begeleiders, leraren van talentenklasjes en leraren in het speciaal onderwijs. Het onderwijs- en leerproces wordt vloeibaar en flexibel als we de verschillen in de klas onderkennen en er rekening mee houden. In de uitgave staan 11 essenti+le elementen om succesvol te kunnen differenti+ren; van het identificeren van de leerdoelen, het waar nodig is loslaten van gelaagde taken om te werken met flexibele groepen, het ontwikkelen van het verantwoordelijkheidsgevoel bij leerlingen tot en met bijvoorbeeld het geven van cijfers. Deze 11 elementen vormen het kader van dit boek.

Onderwijzen, leren en beoordelen

Als leraren het onderwijs effectief differenti+ren, ontstaat er een vloeiend proces van onderwijzen, leren en beoordelen. Deze onderdelen vormen een permanente cyclus waarin elk proces informatie aan het volgende geeft. Als de doelen behaald zijn dan stap je over op een cyclus met nieuwe doelen. Dit boek biedt strategie+n voor het hele proces. Het boek is bedoeld voor de praktijk, maar het streeft ook naar een verdieping van het begrip van de lezer van differentiatie en een uitbreiding van middelen ten behoeve van de leerlingen.

SerieManieren van leren

Dit boek maakt deel uit van de serieManieren van leren. Deze is ontwikkeld om leraren te ondersteunen bij het aanbod van diverse manieren van leren. De boeken geven inzicht in de vele invalshoeken die er zijn hoe kinderen daadwerkelijk leren. Zowel stijlen van leren als verwerving van kennis komen in de boeken aan bod. De insteek is vooral praktisch met veel tips, voorbeelden uit de praktijk, checklists en modellen. Aan de hand van deze handboeken kunnen scholen op een praktische, natuurlijke en gedegen manier werken aan klassenmanagement dat recht doet aan passend onderwijs voor iedere leerling.

Meer informatie
SKU 1480-01798
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Differentiatie in de klas
Jouw waardering