De vijf rollen van de leraar

  • Koop 10 voor € 23,28 en bespaar 5%
  • Koop 30 voor € 22,05 en bespaar 10%
  • Koop 100 voor € 15,93 en bespaar 35%
€ 24,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Leraren zijn succesvol als zij goed contact kunnen maken met hun leerlingen, een persoonlijke presentatie hebben en hun vak verstaan. Dit boek brengt dit succesvolle lerarengedrag in kaart door onderscheid te maken in vijf rollen die de leraar tijdens de les vervult: de rol van gastheer, presentator, didacticus, pedagoog en afsluiter. Bij elke rol hoort specifiek gedrag, dat elke leraar kan leren. Dit boek beschrijft dit gedrag en geeft aan hoe leraren zich dit gedrag eigen kunnen maken.

Het boek De vijf rollen van de leraar beschrijft voor elke rol op concrete, praktische wijze welk gedrag een effectieve leraar wel én niet vertoont. Ook worden talloze suggesties gegeven van manieren waarop de leraar zich de rollen, en het gedrag daarbij, kan eigen maken.

Leraren die zich deze rollen en het bijbehorende gedrag hebben eigen gemaakt, beïnvloeden het gedrag van leerlingen positief, waardoor zowel het leerproces als de leerlingresultaten verbeteren.

In de bijlagen is de inhoudsopgave te bekijken. 

Voor wie is deze uitgave geschikt?

Dit boek is relevant voor iedereen die voor de klas staat: leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Het is een rijke bron voor elke leraar die zich verder wil professionaliseren. De vijf rollen van de leraar wordt ook veel gebruikt op lerarenopleidingen. Daarnaast is De vijf rollen van de leraar inzetbaar als hulpmiddel bij strategisch HRM (human resource management) in het onderwijs.

Nieuw: lesobservatie-app Yollen

Yollen is een online tool die lesobservaties en collegiale feedback een stuk makkelijker, leuker en gestructureerder maakt. Niet alleen voor het lesbezoek zelf, maar ook voor het gesprek erna. Kijk voor meer informatie op www.Yollen.nl

Coachen op contact

Deze publicatie sluit naadloos aan bij het boek Coachen op de vijf rollen van de leraar van Martie Slooter. Coachen op de vijf rollen van de leraar is in eerste instantie bedoeld voor coaches van leraren. Beide publicaties zijn ook verkrijgbaar als voordelige set: Set De vijf rollen van de leraar en Coachen op de vijf rollen van de leraar.

Naast De vijf rollen van de leraar is er de uitgave De zesde rol van de leraar, ook samen met De vijf rollen van de leraar te bestellen voor een aantrekkelijke setprijs.

Meer informatie
SKU 32300
ISBN 9789065086167
Druk 10e (september 2019)
Uitgever CPS Uitgeverij
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:De vijf rollen van de leraar
Jouw waardering