De tafels een keer anders

Waardering:
70% of 100
€ 19,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

De tafel een keer anders’ is een kaartenset (8 x 2 kaarten A5 formaat) om de tafel van 2 t/m 9 te oefenen.

Meestal oefenen kinderen de tafels door ze te automatiseren en in hun hoofd te ‘stampen’. Dat is tamelijk eenzijdig en voor sommige kinderen een (bijna) onmogelijke opgave.

Inzichten vanuit meervoudige intelligentie (Howard Gardner) en coöperatief leren (Spencer Kagan) laten zien dat er veel meer manieren van leren zijn. Daar sluiten de opdrachtkaarten goed bij aan. Kinderen krijgen handelend inzicht in de tafels 2 t/m 9 door handelend te oefenen op verschillende manieren (voorkant van de kaart). Daarbij proberen ze het nut/gebruik van zo’n tafel te herkennen in hun dagelijkse leefwereld (achterkant van de kaart).

De kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag en er valt gemakkelijk mee te differentiëren aan de hand van de bijgevoegde aanwijzingen in de doos. Een mooi hulpmiddel voor iedere klas waarin zelfstandig werken en differentiatie veelvuldig plaatsvindt. Behalve leerzaam, zijn de kaarten vaak verrassend, soms zelfs voor leerkrachten! Het kan een heel andere kijk of nieuw inzicht geven in iets dat je al zo lang dacht te kennen.

Dit product bestaat uit twee sets van 8 kaarten. De uitgave is op A5 formaat, full-color en geplastificeerd. Inclusief didactische aanwijzingen voor de leerkracht.

Ervaringen van de auteur

Mijn ervaring is dat kinderen niet domweg de tafels in hun hoofd hoeven te stampen als je ze ook met de kaarten laat werken. Er zijn verschillende niveaus om met de kaarten te werken:

  • De tafels 3 t/m 9 (1x t/m 10x)
  • Gevorderde rekenaars kunnen verder gaan dan 10x
  • Herkennen van de tafels in praktijksituaties
  • Zoeken naar de tafels in de praktijk (voorbeelden uit de dagelijkse werkelijkheid)

Omdat in opdrachtvorm gewerkt wordt met de tafels, wordt er een beroep gedaan op de meervoudige intelligentie. (samenwerken, handelen, beelden, benoemen, inzicht, ontdekken, plezier)

Meer informatie
SKU 1310-6944
Auteur Peter te Riele
Uitgever Onderwijs maak je samen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:De tafels een keer anders
Jouw waardering