De openbaring van Arsene Goedertier

€ 29,75
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Politie-inspecteur Chris Noppe zet het verhaal voort dat hij begon met zijn spraakmakende boek 'Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk' (2001). Maar deze keer concentreert hij zich voluit op de mythomaan Goedertier, die gedreven door godsdienstwaanzin de meest onvoorstelbare expeditie van de twintigste eeuw start.

Vóór Noppe heeft nog nooit iemand de gekende speurtochten van Goedertier geanalyseerd, zoals deze naar de moordenaar van Jeanneke Van Calck. En is het een toeval dat het Brusselse meisje dezelfde verminkingen vertoont als de verschijning van de Maagd Maria in Borgerhout? Voor de 'religieus determinist' die Goedertier is, bestaat het toeval niet.

Door de analyse van Goedertiers speurtochten te toetsen aan twee codes die hij verwerkte in zijn briefwisseling, verschaft Chris Noppe de lezer een nieuw en verbluffend inzicht in motieven en achtergronden van de twee grootste Belgische mysteries van de vorige eeuw: de 'whereabouts' van het paneel de Rechtvaardige Rechters, in 1934 gestolen uit het Lam Gods... en het dodelijk 'ongeval' van koning Albert I in Marche-les-Dames, een paar maanden eerder.
Meer informatie
SKU 9789462660502
Druk 1ste
Auteur Chris Noppe
Imprint ?
Aantal pagina's 406
Verschijningsdatum 15 sep. 2014
Verschijningsvorm Paperback
NUR 680 - Geschiedenis algemeen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:De openbaring van Arsene Goedertier
Jouw waardering