Creareeks: Klein Applaus

€ 14,00
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Klein Applaus oefent dramavaardigheden met kinderen van 3 tot 9 jaar. Klein Applaus bestaat uit drie delen. In het eerste deel geeft het leerkrachten een stevige theoretische basis. In het tweede deel worden 24 gevarieerde en inspirerende dramalessen besproken. In het derde deel staat informatie over het begeleiden van dramalessen. Het handboek helpt mee de kerndoelen `spel / bevordering van het taalgebruik` in het leergebied Kunstzinnige Orientatie te realiseren.

De dramavaardigheden die in Klein Applaus aan bod komen zijn: toneelbesef, mimisch uitbeelden, stemgebruik, rolvastheid, transformatie, inlevingsvermogen, fantaseren, een spelaanbod doen, betekenis geven, acceptatie en koor....

De leerlijn is opgebouwd naar leeftijdsgroep, 3-/4-, 5-/6- en 7-/8-jarigen. Er worden acht lessen per groep aangeboden. De volgende thema`s komen hierbij aan bod: knuffels, emmers, hoeden, dozen, kussens, stokken, op berenjacht, graafmannetjes, cadeautjes, gekke wezens, mode, bouwwerf, het strand en de zee, de slaapkamer van de reus, ziekenhuis, eilandjes, hotel, deuren en luiken, dramaspel, schimmenspel, standbeelden, dwerg-reus-heks, clownerie en jabbertalk. Volgens de Nederlandse bibliotheek dienst is dit een `eenvoudig en helder` boek waarvan `de bedoeling duidelijk is`. De overzichtelijke indeling en bladspiegel worden ook geprezen: `[ze] nodigen uit tot lezen`.

Meer informatie
SKU cre05
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Creareeks: Klein Applaus
Jouw waardering