Coachen op de vijf rollen van de leraar

€ 32,50
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Het boek geeft zowel de coach als de leraar houvast door onderscheid te maken tussen vijf rollen: die van gastheer, presentator, didacticus, pedagoog en afsluiter. Per rol wordt beeldend beschreven wat effectief gedrag is en wat niet. Gedragsindicatoren ondersteunen de diagnose. De leraar beseft beter wat hij goed doet en wat nog niet, de coach leert per rol coachen op gedragsverandering, competentieontwikkeling en overtuigingen.

Leraren zijn succesvoller als ze goed contact kunnen maken met hun leerlingen, een persoonlijke presentatie hebben en hun vak verstaan. De coach kan hen daarin verder helpen door de daadwerkelijke interactie tussen de leraar en zijn leerlingen als graadmeter te nemen voor de effectiviteit.

Voor wie is deze uitgave geschikt?

Coachen op de vijf rollen van de leraar is een praktische steun voor coaches die leraren begeleiden in de eerste periode van hun loopbaan. Startende leraren hebben vaak moeite de rode draad in het lesgeven te ontdekken en behoefte aan begeleiding en coaching.

Ook schoolleiders en middenmanagers die een houvast willen bij het bespreken van competenties in sollicitatiegesprekken, functionerings- en beoordelingsgesprekken treffen in dit boek vele praktische handvatten aan. Leraren kunnen gedurende het coachingstraject het boek De vijf rollen van de leraar gebruiken.

Coachen op de vijf rollen van de leraar had tot eind 2013 als titel Coachen op contact. De titel is gewijzigd, de inhoud is gelijk gebleven.

Ook verkrijgbaar als voordelige set: Set De vijf rollen van de leraar en Coachen op de vijf rollen van de leraar.

Nieuw: lesobservatie-app Yollen

Yollen is een online tool die lesobservaties en collegiale feedback een stuk makkelijker, leuker én gestructureerder maakt. Niet alleen voor het lesbezoek zelf, maar ook voor het gesprek erna. Kijk voor meer informatie op www.Yollen.nl

Meer informatie
SKU 32139
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Coachen op de vijf rollen van de leraar
Jouw waardering