Boys en Girls - Strategieën voor Onderwijs aan Jongens en Meisjes in het PO

€ 41,95
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Dit werkboek is een onmisbaar hulpmiddel voor leraren die werken met leerlingen van groep 1 t/m 8. Het geeft ze een solide basis op het gebied van leer- en studiegewoonten, die zowel thuis als in de klas gebruikt kunnen worden. Het combineert op eenvoudige en direct toepasbare wijze de wetenschap op het gebied van de hersenen met onderwijsstrategieën, zodat ze op maandagmorgen de strategieën direct kunnen toepassen.

In zijn klassieke bestseller 'Boys and Girls Learn Differently', verklaarde Michael Gurian de oorsprong en aard van genderverschillen in de klas. In zijn boek onderzocht hij het gedrag dat leerkrachten waarnamen en de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd werden met zowel jongens als meisjes in de klas. Zijn volgende stap het boek 'Strategies for Teaching Boys and Girls', biedt docenten een hands-on tool gebaseerd op onderzoek en training van het Gurian Instituut met basisscholen en schooldistricten. Het werkboek biedt praktische strategieën, lessen en activiteiten die in echte klaslokalen zijn getest en die ontwikkeld zijn om de unieke sterke punten van jongens en meisjes tot uiting te laten komen.

Het werkboek omvat de belangrijkste studiegebieden en biedt beproefde technieken om leren aantrekkelijker te maken voor alle leerlingen, ongeacht het onderwerp.
Verder is het een essentiële bron voor alle leerkrachten die het onderwijs willen verbeteren en het beste uit leerlingen willen halen -ongeacht hun geslacht.

Inleiding van deze boekvertaling is geschreven door Lauk Woltring, gedragsspecialist.

“Jongens en meisjes verschillen in bepaalde vaardigheden en attitudes. Deze veranderen tijdens de kindertijd en adolescentie. Als daarmee in onderwijs en opvoeding rekening wordt gehouden, kan de scholier effectief 'verbreinen' en daarmee zijn of haar talenten beter ontwikkelen.”
- Prof. Jelle Jolles, directeur instituut LEARN!, VU Amsterdam

“Als Gurian, Stevens en King spreken over verschillen tussen jongens en meisjes reduceren zij hen niet tot hun sekse. Maar illustreren zij met talloze praktische tips wat het oplevert om recht te doen aan optredende verschillen en hen te helpen om uit te groeien tot volwassenen in balans. Een absolute aanrader.”
- Lauk Woltring Bureau ´Werken met Jongens´, Platform ´Jongens in balans´


" Boys and Girls is vooral een praktisch boek. Duidelijke inhouden en concrete aanwijzingen voor activiteiten die je helpen tegemoet te komen aan de verschillen tussen jongens en meisjes."
- Martijn Smoors, oud-onderwijsadviseur Onderwijs Maak Je Samen

Meer informatie
SKU 1310-146056
Uitgever Onderwijs maak je samen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Boys en Girls - Strategieën voor Onderwijs aan Jongens en Meisjes in het PO
Jouw waardering