Uitgeverij van de maand: Uitgeverij Onderwijs Maak Je Samen (OMJS)

5 minuten

Gedurende het jaar lichten we op deze plek verschillende uitgevers uit, zodat jij net als wij overtuigd kunt raken door hun producten. Deze maand kun je kennismaken met Onderwijs Maak Je Samen (OMJS)

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Dat is hét motto van Onderwijs Maak Je Samen, waar het ook allemaal mee begon. In 2002 ontstond namelijk het idee om de individueel verzamelde informatie van de leraar online te laten delen met collega’s uit het werkveld. Want waarom zou iedereen hetzelfde alleen doen, als het er al is?

Bijna 15 jaar later is Onderwijs Maak Je Samen een ondernemend onderwijsadviesbureau, met nog altijd de wens om de leraar (en schoolleider) te helpen ontwikkelen en bij te staan in de groei van de school en het team om zo de ontwikkeling van onze toekomstige generatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Met een sterk team van 20 onderwijsadviseurs mogen wij leraren, directies en scholen verder laten groeien in het onderwijs.

Goed onderwijs

Het onderwijs verandert continu, met name ingegeven door maatschappelijke veranderingen en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Onderwijs Maak Je Samen streeft ernaar alle scholen in Nederland en daarbuiten te voorzien van kennis en energie om kwalitatief goed onderwijs te organiseren. Onderwijs dat wordt vormgegeven door professionele leraren (ik-kwaliteit) in een professionele onderwijsorganisatie (wij-kwaliteit), waar elk kind in staat wordt gesteld het beste in zichzelf naar boven te halen.

“Onderwijs Maak Je Samen is een schakel tussen theorie en praktijk ten behoeve van de verdere ontwikkeling van de professional en de organisatie waarbinnen hij/zij acteert.”

Van theorie naar praktijk

Voor een goede vertaling van theorie naar praktijk publiceert Uitgeverij Onderwijs Maak Je Samen eerdere uitgaven rond leren en leiderschap. Enerzijds richt de literatuur die we uitgeven zich op de leiders in de school, anderzijds publiceren we materialen en literatuur die meer gericht zijn op het leren van zowel de professional als de leerling. Daar waar mogelijk en wenselijk betrekken we schoolleiders en leraren bij de ontwikkeling van onze uitgaven, een enkele keer zijn onze de producten ontstaan uit een idee of probleem vanuit de praktijk wat door een leraar of schoolleider bij ons kenbaar is gemaakt.

Reeksen

Veel van onze producten maken onderdeel uit van een reeks. Je kunt hierbij denk aan de 5-minuten reeks (i.s.m. Bazalt) en de ‘witte boeken reeks’; een reeks van inmiddels 11 publicaties van grote denkers als Pasi Sahlberg, Michael Fullan en Andy Hargreaves.

Knipoog

Onderwijs Maak Je Samen houdt wel van een knipoog. Zo verscheen in 2015 in de leiderschapsreeks het notitieboek ‘Leiding geven aan mezelf’. Een nagenoeg leeg boek met ruimte voor notities en tekeningen, aangevuld met modellen en quotes. Want hoe kun je immers leidinggeven, als je niet start bij jezelf?

 

Al reeds enkele jaren vind je onze titels ook in het aanbod van Educatheek. Onderwijs maak je immers samen.
Meest verkocht