Uitgeverij van de maand: Jij bent Uniek

elisabeth

Educatheek bestaat 10 jaar! Dit succes danken wij mede aan de vele uitgeverijen waarmee wij hebben samengewerkt. Hiervoor willen wij hen als volgt bedanken. Iedere maand trakteren we een van hen op een kennismaking met u. Zodat u net als wij overtuigd kunt raken door hun producten. Deze maand kunt u kennismaken met Elisabeth Seventer-Timman van Jij bent Uniek.
 

Elisabeth: “In deze maatschappij krijgen kinderen de boodschap mee dat ze pas meetellen als ze op het podium staan. Kinderen kunnen beter omgaan met die druk om te presteren als ze beseffen dat ze niets bijzonders hoeven te doen om bijzonder te zijn!”

Passie ontdekt

Kinderen en volwassenen ervan overtuigen dat ze bijzonder zijn, is Elisabeths passie. Ze ontdekte deze passie tijdens haar werk als leerkracht en directeur van een multiculterele basisschool in Amsterdam. In de omgang met kinderen, ouders en het schoolteam ontdekte ze de kracht van woorden en het bevestigen van mensen. Elisabeth: “Er gaat zoveel tijd en energie verloren aan onzeker zijn!”

Jij bent Uniek

In 2008 leidde haar passie ertoe om Jij bent Uniek op te richten. Een trainings- en coachingsbureau dat nu (zes jaar later) trainingen en workshops geeft door het hele land. Het doel van Jij bent Uniek is om het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen te vergroten.

Zelfvertrouwen

Maar hoe vergroot je zelfvertrouwen? Elisabeth: “Zelfvertrouwen begint bij zelfkennis. En kennis over jezelf krijg je door de dingen die je doet, wat je hoort over jezelf en wat je meemaakt. Dit proces kun je versnellen door jezelf vragen te stellen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat zijn mijn kwaliteiten?’, ‘Waar word ik blij van?’ en ‘Hoe zien anderen mij?’.” Vervolgens kan zelfkennis leiden tot zelfvertrouwen.

Kwaliteiten

Om kinderen zelfvertrouwen te geven, is het belangrijk “dat je ziet wat een kind wél heeft en niet wat het niét heeft”. Het benadrukken van iemands kwaliteiten kan leiden tot een voorsprong. Elisabeth zegt hierover het volgende: “Als je een kind al jong leert naar zijn kwaliteiten te kijken en het basisgevoel geeft dat hij er mag zijn, dan kan het kind werken aan zijn valkuilen en relaties met anderen.”

Geen zelfverheerlijking

En dat maakt volgens Educatheek de visie van Jij bent Uniek bijzonder. De zoektocht houdt niet op als de kwaliteiten eenmaal gevonden zijn. Dan begint het pas… Wat doe jij met je kwaliteiten voor de ander, voor de groep, voor de maatschappij? Elisabeth hoopt dat scholen meer gaan investeren in de persoonlijkheisvorming van kinderen. Dat de maatschappij ‘sterke kinderen’ krijgt die hun kwaliteiten en persoonlijkheid willen inzetten voor anderen. Om scholen daarbij te ondersteunen, heeft zij het lespakket ‘Ik ben Uniek’ ontwikkeld. Een pakket –je raadt het al – dat zelfkennis en zelfvertrouwen bij kinderen helpt vergroten.

Nog veel meer producten

Naast het lespakket verkoopt Jij bent Uniek nog veel meer producten. Alle producten zijn door het bureau zelf gemaakt en hebben als doel om een positief statement te maken. Populair onder de klanten van Educatheek zijn de posters ‘101 manieren om een kind te prijzen‘ en ‘Op deze school‘. Favoriet van Elisabeth zelf is de medaille ‘Ik ben uniek’: “Deze medaille krijgt een kind omdat hij het beste is in het zijn van zichzelf. Niemand anders kan dat beter. Het mooiste is als een kind deze medaille bij zichzelf opspelt en daarbij volmondig kan zeggen: Ik ben uniek!”
Meest verkocht