Uitgeverij van de maand: Schoolsupport

Gedurende het jaar lichten we op deze plek verschillende uitgevers uit, zodat jij net als wij overtuigd kunt raken door hun producten. Deze maand kun je kennismaken met Simon van der Sluijs van Schoolsupport.
Simon van der Sluijs startte Schoolsupport in de vorige eeuw met het ontwikkelen van boeken en leermiddelen die methoden aanvullen. “Onze eerste uitgave was ‘Ontdek het ABC van de Techniek’. Premier Kok nam destijds het eerste exemplaar in ontvangst. Een mooie herinnering aan een bijzondere start. Er zat ook direct een cd-rom bij. Heel bijzonder voor die tijd.”
Bijna 20 jaar later is er geen basisschool in Nederland die geen leermiddel van Schoolsupport in gebruik heeft. Leerlingen oefenen en leren soms dagelijks met leeroplossingen van Schoolsupport.

 

Leeroplossingen voor allerlei thema’s

“Ik ben vader van vier kinderen die inmiddels allemaal in het VO zitten. Ik begon ooit als docent lo en economie in het onderwijs en kwam later te werken bij het zusje van uitgeverij Noordhoff”, vertelt Simon van der Sluijs. “Als beginnend uitgever wilde ik leuke boeken voor kinderen maken met een educatief tintje. Over techniek, Engels, computervaardigheden en internet bijvoorbeeld, dat waren toen ‘nieuwe’ thema’s. Dit smaakte naar meer en zo ontstond een groot fonds met leeroplossingen voor allerlei thema’s”, vervolgt hij. “Uiteraard moeten er credits naar onze auteurs: zonder hen begint een uitgeverij immers niets!”

 

Zijn rol bij Schoolsupport is inmiddels een rol op de achtergrond geworden, onder meer door zijn betrokkenheid bij educatieve uitgeverij Ars Scribendi, bekend van de Corona informatieboeken, Plannex en van Leesplaneet. “Ja, mijn kinderen zijn eruit maar ik zit nog midden in het primair onderwijs, elke dag weer. Gelukkig heb ik veel goede collega’s en auteurs. Dat werkt!”.

 

Verrijken en remediëren

“Eigenlijk zoeken we naar kleine en grote oplossingen voor kleine en grote problemen bij het leren door kinderen in het basisonderwijs. Dat leren daarbij ook leuk en afwisselend voor kinderen mag zijn, heb ik altijd belangrijk gevonden.” De invoering van Passend Onderwijs helpt Schoolsupport richting te kiezen: “We richten ons steeds meer en meer op verrijken en remediëren en extra oefenen. We willen als Schoolsupport steeds meer een specialist worden! Met het grote succes van Rekensprint en Spellingsprint zien we dat dat lukt.”

 

Favoriete uitgaven

“Mijn favoriete uitgaven zijn toch nog altijd de Zinder leesseries met zijn woordenschat- en informatieverwerking,” aldus van der Sluijs. U kunt Schoolsupport ook kennen van uitgaven als:
–    de Sprintfamilie met Rekensprint en Spellingsprint
–    de rekenspellen Toverstapels en de taalspellen DraaiTaal, Spellingtoren en Doe de Hussel
–    de begrijpend lezen oplossingen onder de verzamelnaam ABCDE
–    de RAAK series voor redactierekenen en allerlei vaardigheden ontwikkeling
–    de Sterrenwerk series voor Engels, techniek, taal en rekenen

 

Uitdagingen

“De uitdagingen waar Schoolsupport voor staat hebben met passend onderwijs te maken. En met de toenemende digitalisering van het leren, oefenen, volgen en uitdagen.” Genoeg uitdagingen voor Schoolsupport dus? “Klopt! En daar wordt hard aan gewerkt!”.

 
Meest verkocht