Bang Mannetje

Op voorraad
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals
Beschrijving Aantal Prijs

Bang Mannetje

1470-01016

€ 14,95

Poster Bang mannetje 25 ex.

1470-01014

€ 19,95

Bang mannetje

1470-01015

€ 24,95

Bang Mannetje is bang voor alles.

Bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker, bang om de straat op te gaan in zijn lievelings-bloemenbroek, bang voor spoken onder zijn bed. Hopelijk kan de toverboom hem helpen om iets minder bang te worden....

Dit boek is onderdeel van de Kerntitels Kinderboekenweek 2011 voor het onderwijs.

Auteur: Mathilde Stein

Vertelplaten

Het prentenboek Bang Mannetje is nu ook als vertelplaten te koop. De vertelplaten zijn geschikt voor de kamishibai, oftewel het 'vertelkastje'. Het zijn A3 platen, mat gelamineerd. De teksten staat telkens achterop de volgende plaat.
Ideaal voor kinderdagverblijf, kleuterklas en BSO.

Posters

Er is ook een poster van Bang Mannetje verkrijgbaar. Deze poster op A2 formaat is leverbaar in een pakket van 25 exemplaren.

Recensie NBD Biblion:

Bang Mannetje is altijd bang. Bang dat de mensen hem uitlachen, bang om te zeggen wat hij te zeggen heeft en bang voor spoken. Dat kan zo niet langer en Bang Mannetje maakt een afspraak met de Toverboom. Om daar te komen moet hij door het Wilde Woeste Woud. Daar dreigen allemaal gevaren: een draak, een spin en een heks. De Toverboom heeft gezegd dat hij niet bang hoeft te zijn en dus is Bang Mannetje heel flink. Als hij tenslotte bij de Toverboom komt, is de Toverboom verbaasd dat Bang Mannetje niet bang is geweest. Hij geeft hem dan de naam: 'Best Wel Dapper Mannetje'. Moedig keert het Mannetje huiswaarts en doet al die dingen die hij daarvoor niet durfde. De impressionistische illustraties, uitgevoerd in een gemengde techniek (krijt, waterverf en ecoline) zijn bladzijdevullend en lopen door over twee pagina's. De tekst in groot lettertype, vinden we op nagenoeg iedere bladzijde en wisselt van plaats. Een gezellig en mooi uitgevoerd prentenboek dat op metaforische wijze het gegeven bang zijn aan de orde stelt. Het boek is geschikt als themaboek voor de onderbouw van het basisonderwijs, maar kan ook individueel gebruikt worden. Vanaf ca. 4 jaar.

(Biblion recensie, Drs. Jeanet Dijkstra)

Meer informatie
SKU 9789056377151-h
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Bang Mannetje
Jouw waardering