Aanpakkaarten voor kinderen met aandachts- en werkhoudingsproblemen

€ 25,60
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Over het boek:
Kinderen geven geregeld blijk van problemen in het aanbrengen van structuur in hun dagelijkse leven. Dat kan uiterlijk zichtbaar zijn door chaos, paniek of weigeren een taak uit te voeren, maar kan zich ook afspelen op denkniveau (werkhoudingsproblemen). Dit bemoeilijkt het functioneren van begaafde kinderen enorm. Zij kunnen goed leren, maar ontwikkelen daarvoor niet altijd de juiste leerstrategie+n.

Deze aanpakkaarten zijn een hulpmiddel voor het aanbrengen van structuur, gericht op diverse deelgebieden en onafhankelijk van een methode.

Ze vormen een verzameling van werkstrategie+n voor taal, rekenen, (begrijpend) lezen en wereldori+ntatie, waaruit de leraar een voor elk kind afzonderlijk helder stappenplan kan distilleren. Ze kunnen worden gebruikt bij begaafde kinderen, kinderen met leerproblemen en / of leerstoornissen zoals ASS, NLD, beelddenkers en kinderen met dyslexie.

Over de auteur(s):
Winny Bosch-Sthijns, orthopedagoog, is stichter- directeur van IE Quest, een praktijk en onderzoeksbureau voor orthopedagogiek en psychologie in Sittard. Daarvoor was zij leraar in het basisonderwijs.

Meer informatie
SKU 1470-01741
ISBN 9789044129014
Druk 2e
Auteur Winny Bosch-Sthijns
Imprint ?
Aantal pagina's 128
Verschijningsdatum 13 dec. 2012
Verschijningsvorm Paperback
NUR 846 - Didactiek
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Aanpakkaarten voor kinderen met aandachts- en werkhoudingsproblemen
Jouw waardering