Vroeger & Zo speciaal: 13 in de oorlog DVD

€ 9,95
 • Uitgebreid assortiment
 • Van bekende onderwijsuitgevers
 • Passend bij elke leerbehoefte
 • Voor en door onderwijsprofessionals

In de aanloop naar 4 en 5 mei is de zesdelige serie Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog perfect in te zetten in de klas. In elke aflevering staat één kind centraal dat zijn of haar verhaal vertelt over de Tweede Wereldoorlog. Door de ogen van Dirk, Hans, Corrie, Els, Roos, Kaat en Jurgen beleven de leerlingen steeds een ander aspect van de oorlog. Zo begrijpen ze beter hoe waardevol het is om te leven in vrijheid, waarom wij nog steeds de bevrijding vieren en de slachtoffers van oorlogen herdenken.

Dvd Vroeger & Zo speciaal

De oorspronkelijke serie 13 in de Oorlog bestaat uit dertien afleveringen. Zes daarvan werden verwerkt tot Schooltv-serie waarbij werkboeken en een handleiding te verkrijgen zijn. Wanneer je de dvd bestelt ontvang je alle 13 afleveringen.

Afleveringen 13 in de Oorlog dvd

 1. Een stand in brand
 2. De Bezetting
 3. NSB
 4. Engeland
 5. Verraad en verzet
 6. Joden
 7. Gewapend verzet
 8. Vernietiging
 9. Arnhem
 10. Hongerwinter
 11. Indië
 12. Bevrijding
 13. Na de oorlog

Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog

13 in de Oorlog gaat terug naar WOII en laat hoe het was om tijdens de oorlog op te groeien. In 1939 is het oorlog in Europa. Er worden bommen op huizen gegooid, soldaten schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huis en hun leven kwijt. En dat komt allemaal door Adolf Hitler, de baas van Duitsland. Hitler wil de baas worden van heel Europa en daarom vallen de Duitsers ook Nederland binnen. Voor de Nederlanders betekent dit dat hun hele leven in een klap helemaal verandert.

Naast de DVD zijn ook het werkboek en de handleiding te bestellen. De DVD is daarnaast samen met de handleiding in een bundel verkrijgbaar.

Meer informatie
SKU 3306
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo speciaal: 13 in de oorlog DVD
Jouw waardering